Utorak 4. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 21.05.2012.
16:10
Beta A

Vučić ministar policije?

Ekonomista Miroslav Zdravković ocenio je da izbor Tomislava Nikolića neće imati mnogo uticaja na ekonomiju zemlje i da bi najbolje bilo da novu vladu formira Demokratska stranka i Srpska napredna stranka.

Koalicija DS i SNS je najjednostavnije rešenje za ekonomistu Miroslava Zdravkovića
 

"Ja sam za koaliciju Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, to je najjednostavnije rešenje i svaka druga kombinacija značila bi dodatnu nestabilnost", rekao je Zdravković agenciji Beta.

Zdravković je rekao da je Srbija u vrlo lošoj ekonomskoj situaciji, koja je posledica krize u Grčkoj i Italiji i da je zbog toga neophodna stabilna vlada jer bi, kako je rekao, vlada sastavljena od mnogo partija značila dodatnu nestabilnost.

"Najgore bi bilo da se uopšte ne postigne dogovor i da uđemo u nove izbore. Rešenje treba tražiti što jednostavije, jer su ekonomski problemi Srbije veliki i nagomilani", naveo je Zdravković. Kako je predložio Zdravković, predsednik nove vlade koja bi kako
navodi "uvela Srbiju u period četvorogodišnje stabilnosti" bio bi Boris Tadić.

Zdravkovićeva Vlada

Zdravković na primer predlaže da ministar finansija: Jorgovanka Tabaković
ministar ekonomije: Miloš Bugarin
ministar policije: Aleksandar Vučić
ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

"Boris Tadić bi dobio stvarnu moć da utiče na celokupan politički i ekonomski život u Srbiji, što je na funkciji predsednika bilo praćeno frustracijama da se svodi na lični autoritet", navodi Zdravković.

"Suština je da je najjednostavnije da se napravi mala i efikasna vlada ukoliko SNS i DS to odluče. Mala i efikasna vlada bi kao vrh piramide pokazala svojim primerom da
u Srbiji želi da poveća ekonomsku efikasnost, dovede do socijalne
pravde i smanji nivo korupcije", naveo je u Zdravković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.05.2012. 16:24
"Najgore bi bilo da se uopšte ne postigne dogovor i da uđemo u nove izbore." ??? ne razumem samo zašto bi to bilo najgore? pa valjda bi to bilo najrealnije? da se vidi KO JE KRAO ?? "najbolje" je da se sad svi "operu" kao da se ništa nije desilo... p.s. kakav je ovo anallitičar, kad ne zna da je nemoguće da jedna stranka "prigrabi" oba ministartsva sile? a to što su kod nas ministartstva samo "ratni"plen - to je za neku drugu priču..
Ponedeljak 21.05.2012. 16:46
Dosta više podela ministarstava i svih službi partijskim funkcionerima! I taj ministar policije mora biti nestranačka ličnost sa ugledom u svetu,pobogu! Možda neko kao Nicović,ALI ako je bez mrlje u karijeri i životu.Sigurno imamo takve ljude...
Ponedeljak 21.05.2012. 16:55
najrealnije bi bilo da se ponove izbori, onda bi se videlo ko kosi a ko vodu nosi. ovakvo stanje , posle ovih izbora nece doneti srbiji nista novo a jos manje bolje. na vlasti su dve partije kojima je fotelja na prvom mestu a narod na zadnjem. Kuku nama i joj majko srbijo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online