Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 16.05.2012.
15:49 >> 18:39h
Beta A

"Male" stranke podržale Tadića

Podršku predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću u drugom krugu su najavili bivši premijer Jugoslavije Milan Panić i Pokret radnika i seljaka (PRS). Takođe, Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka demokratske akcije (SDA) pozvale su sve građane da u nedelju, u drugom krugu predsedničkih izbora, glasaju za kandidata Demokratske stranke. I Savez vojvođanskih Mađara će podržati Tadića.

 "Nikolić je boranija, podrška Tadiću!"

Američki biznismen srpskog porekla i bivši premijer Jugoslavije Milan Panić podržao je danas predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadić u drugom
krugu izbora i ocenio da Srbiji treba odgovoran šef države, sposoban da ujedini naciju i pokrene je ka ostvarenju bolje života.

"Što se mene tice, u prošlosti ste dali dovoljno dokaza da ste spremni i za takve, teške zadatke", naveo je Panić u svom pismu Tadiću.

Panić je dodao da su ga uznemirile priče o navodnim izbornim neregularnostima, jer je i sam pre 20 godina bio žrtva izbora koje je, kako je naveo, "prema svim merodavnim analizama brutalno pokrao (Slobodan) Milošević".

"Da nije bilo te krađe, naime, tok srpske istorije nesumnjivo bi bio drugačiji. Zato sam sa zadovoljstvom primio informacije da je uzbuna bila lažna. Vaš protivkandidat, gospodin (Tomislav) Nikolić, ostao je ono što je i ranije bio u mojim očima: boranija, kako ja to volim da kažem, figura za Diznilend", naveo je Panić.

Panić je dodao da Tadiću pruža javnu podršku ali da za to ne traži nikakvu protivuslugu. "Na kraju, nešto sasvim lično. Ona flaša vina koju ste za opkladu
izgubili prilikom našeg poslednjeg susreta u Beogradu, nadam se da će mi stići čim završite ovaj veliki i važan izborni posao", naveo je on.

PRS: Nikolić često menja stavove, podržaćemo Tadića

 

Pokret radnika i seljaka (PRS) podržao je danas predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića u drugom krugu izbora jer bi njegova pobeda, kako navodi taj pokret, "sprečila ugrožavanje evropske budućnosti".

 

"Kako je (kandidat SNS) Tomislav Nikolić poznat kao političar koji često menja svoje stavove u vezi evropskog puta Srbije, PRS u drugom krugu mora podržati Borisa Tadića, kako bi se izbegla i najmanja mogućnost ugrožavanja evropske budućnosti naše države", naveo je predsednik tog pokreta Zoran Dragišić.


Dragišić je dodao da bi eventualno Nikolićevo prihvatanje uslova Demokratske stranke Srbije da se u skupštini donese rezolucija o političkoj neutralnosti, u zamenu za podršku u drugom krugu izbora, bilo ozbiljno igranje sa evropskom perspektivnom i sudbinom naroda.

Član Predsedništva SDP-a Meho Mahmutović ocenio je na konferenciji za novinare da se u nedelju glasa o dva "totalno različita" koncepta i da je pred građanima lak izbor.

"Građani Sandžaka su uvek glasali za demokratske kandidate i siguran sam da će u nedelju glasati za Borisa Tadića. Mislim da je to za nas glas za budućnost", rekao je

Ko je još za Tadića, a ko za Nikolića?

Mahmutović.

SDA je saopštenju ocenila da u Tadiću vidi regionalnog lidera, sposobnog da na Balkanu uspostavi dobre odnose, mir, stabilnost i saradnju na svim poljima.

"Ekonomski razvoj našeg kraja u velikoj meri zavisi od komunikacije sa predsednikom države. Verujemo da u saradnji sa Tadićem možemo računati na velike investicije i siguran završetak započetih kapitalnih projekata, od kojih su najznačajniji autoput kroz Sandžak i Regionalna razvojna zona u Tutinu", navela je SDA.

Pastor najavio podršku Tadiću na izborima 20. maja

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor podržaće predsedničkog kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora koji se održavaju 20. maja, saopštio je SVM.

"Uprkos dešavanjima iz proteklih 10 dana, koji su ponovo probudili ozbiljnu sumnju u redovima naše zajednice, i u meni lično, ja ću poveriti svoj glas Borisu Tadiću", naveo je Pastor u izjavi dostavljenoj medijima.

Pastor je ocenio da su "u slučaju izbora Borisa Tadića veće šanse da Srbija jednom postane uređena, evropska država". Drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji održava se u nedelju, 20. maja.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.05.2012. 15:52
Narod ce odluciti...Ako je narodu bilo dobro neka opet bira Tadicevu bandu,a posle nemoj da kuka kako se zivi lose...
Sreda 16.05.2012. 16:03
Kakve karikature vode ovaj narod to je smešno.. Stvarno mi Dveri deliju kao osveženje medju ovim spodobama.. Dragišić se preokrenuo..jbg Nato i EU.
Sreda 16.05.2012. 15:53
hahahahahaha al bez PRS-a - ništa.... sa sve 0,5% glasova....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online