Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 15.05.2012.
13:43
Beta A

Dveri: Ne priznajemo drugi krug izbora

Pokret Dveri zatražio je danas od vršiteljke dužnosti predsednice Srbije Slavice Đukić Dejanović da hitno formira nezavisnu državnu komisiju koja bi ispitala rezultate održanih izbora, koji su, prema oceni tog pokreta, pokradeni.

 "Mora da se dokaže ko trenutno laže i da odgovara zbog toga": Boško Obradović
 

Član rukovodstva Dveri Boško Obradović izjavio je na konferenciji za novinare da taj pokret ne priznaje održavanje drugog kruga predsedničkih izbora dok se ne utvrde pravi rezultati održanih izbora i najavljuje održavanje protestnog skupa u Beogradu ako
Slavica Đukić Dejanović za 48 časova ne odgovori na njihov zahtev.

Dveri veliki protest najavljuju za četvrtak, 17. maja, na Platou ispred Filozofskog fakulteta u 18 časova.

"Danas ćemo pozvati Slavicu Đukić Dejanović da pre drugog kruga, koji za nas ne postoji, formira nezavisnu državnu komisiju da jednostavnim uvidom u zapisnike i jedinstveni birački spisak preispita rezultate izbora na kojima je opozicija pobedila glasanjem, a režim misli da je pobedio brojanjem tih glasova", kazao je
Obradović.

On je dodao da će Dveri do kraja ove sedmice podneti krivičnu prijavu protiv organizovane kriminalne grupe koja je, kako je rekao, prekrojila volju građana.

"Šta se desilo sa zapisnicima i biračkim materijalom kad su isporučeni sa biračkih mesta. Neko je menjao i poništavao glasove, izbacivao, štelovao i nameštao rezultate kroz zapisnike", istakao je Obradović.

On je dodao da su Dveri pet dana pre održavanja izbora ukazivale na mogućnost izborne krađe, kao i na dan izbora, jer je, kako je naveo, velikom broju birača u dijaspori i na Kosovu i Metohiji onemogućeno da glasaju, a na biračkim spiskovima je bilo mnogo mrtvih ljudi.

"Poručujemo režimu da su oni destabilizovali državu, prvo Boris Tadić svojom ostavkom na mesto predsednika zemlje zarad stranačkih interesa, pa onda i prekrajanjem izborne volje građana. Podsećam vas da nije rešena ni davna afera Bodrum i Solun i pozivam medije da povežu te afere sa izbornom krađom", kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, predstavnicima Dveri nije dozvoljeno što i predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanu Pastoru, odnosno da naprave službenu belešku o tome šta su našli uvidom u zapisnike, zbog čega se izbori u Subotici ponavljaju.

"Ne borimo se mi za naš cenzus i spremni smo da prihvatimo rezultat, ali mi ne znamo koji je naš rezultat. Mora da se dokaže ko trenutno laže i da odgovara zbog toga", rekao je Obradović. On je ocenio i da nije slučajno što su uvaženi prigovori
Liberalno-demokratske partije u Beogradu, jer nije prešla cenzus u glavnom gradu, pa se ponavljaju izbori na nekim biračkim mestima.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.05.2012. 13:44
Izbori su prosli,Srbija jos jadnija i gladnija.
Utorak 15.05.2012. 16:14
Bravo za ovog mladog rodoljuba...izgleda jedino on i njegovi dverjani jos uvek gaje vrednosti postenja,morala,rodoljublja,cojstva...sva podrska od mene!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online