Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 14.05.2012.
17:35
Beta A

KiM: Srbin osuđen na 14 godina za ratni zločin

Više od 200 Srba iz Dobrotina i drugih sela centralnog Kosova i Metohije okupilo se danas u Gračanici u znak protesta zbog odluke suda kojim je Zoran Kolić osuđen na 14 godina zatvora, zbog navodnog ratnog zločina.

Mešovito sudsko veće Euleksovih i kosovskih sudija Okružnog suda u Prištini osudilo je Kolića krajem prošle nedelje na 14. godina zatvora zbog ratnog zločina u zatvoru u Lipljanu, u kome je radio do maja 1999. godine.

Na skupu je zatraženo da se zakon jednako primenjuje za sve, da se sudska odluka zasniva na dokazima potvrđenim u dokaznom postupku, kao i da se prilikom odlučivanja o krivici izbaci politička pozadina i prepoznatljiva otežavajuća okolnost - pripadnost srpskoj zajednici.

Na skupu je ocenjeno da ukoliko za Zorana ne bude postojala pravda i ako selektivna primena zakona postane praksa kada su u pitanju Srbi, na Kosovu i Metohiji neće biti mesta za multietničnost jer će se ona svesti samo na Srbe koji izdržavaju višegodišnje robije.

U pismu porodice, rodbine i Srba iz centralnog Kosmeta, koje je pročitano na skupu, navedeno je da svi oni u ime pravde i jednakosti pred zakonom žele da ukažu demokratskom svetu i svim međunarodnim subjektima, koji se zalažu za vladavinu prava, da je pravda u slučaju Zorana Kolića primenjena na bazi reciprociteta.

Prema njihovoj oceni, prst naručenih svedoka, uperenih u Zorana bio je jedini dokaz istražnim organima i sudskom veću da je on počinio ratni zločin. Oni su ukazali da počinioci zločina beže sa lica mesta, a da je Zoran zasnovao porodicu u Dobrotinu i radio u kosovskim insitucijama.

Supruga Zorana Kolića, Danijela, majka dvoje maloletne dece, rekla je novinarima da se nada da sud ceniti dokaze i potvrditi Zoranovu nevinost i na taj način dokazati da je pravda dostižna i jednaka za sve.

"Nije upitanju samo moj Zoran, ovo je jasna poruka svim Srbima da treba da odu, i da se ne vraćaju oni koji o tome razmišljaju", kazala je ona.

Pismo i žalba advokata biće prosleđeni nadležnom sudu i svim pravnim institucijama, međunarodnim zvaničnicima i ambasadama na Kosovu i Metohiji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.05.2012. 17:39
A ovde u vlasti gluvi,slepi...mutavi..ludi..blesavi..nisu odavde...imaju amneziju.... I kradu da još 4 godine čitamo ovakve jezive stvari...pa neće ostati ni jedan srbin doke živ i na slobodi ako dopustimo da ovi opstanu!
Ponedeljak 14.05.2012. 18:49
Страх режима: Укинута емисија на Б92 о изборним крађама!!! Без икаквог образложења, укинута је емисија "Одлука" на Б92, у којој је Владан Глишић тpeбало да говори о изборним крађама! Београд, 14.05.2012У тренутку када је пребројавање гласова завршава, у тренутку када режим покушава да сузбије сваку борбу против изборне крађе, представницима Двери поново су, уз занемарљиве изузетке, затворене националне фреквенције!Нове информације: БЕЗ ИКАКВОГ ОБАЗЛОЖЕЊА, ЕМИСИЈА ЈЕ УКИНУТА! До пре само неколико минута, најава је стајала на сајту Б92, са кога је скинута.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online