Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 12.05.2012.
23:15
Beta A

Tadić: Srbija ne sme biti zemlja propuštenih šansi

Predsednički kandidat Demokraske stranke Boris Tadić ocenio je u Subotici da Srbija više ne sme biti zemlja izgubljenih šansi.

U inostranstvu mi govore, vi ste zemlja koja ne propušta priliku da propusti priliku: Tadić

"U inostranstvu mi govore, vi ste zemlja koja ne propušta priliku da propusti priliku. To više ne sme da se dešava, zato 20. maja moramo potvrditi karakter ove države, jer nije svejedno ko je predsednik", rekao je Tadić.

Komentarišući primedbe na izbornu proceduru i optužbe o krađi izbora, on je rekao da su izbori praznik demokratije i da sva sporna pitanja moraju rešavati nadležne institucije.

"Pozivam sve na mir. Prvo na mir u njima, pa na mir u nama, jer više niko nema pravo da nas vraća u prosla vremena. Onaj ko nas vraća u loša vremena želi zlo Srbiji. Ako postoji sumnja u nepravilnosti, sve se može proveriti i rešavati u okvirima nadležnih institucija", rekao je Tadić.

Dobre izborne rezultate DS u Subotici Tadić je povezao sa delima, velikim brojem investicija i velikim radom koji je učinjen za grad. On je rekao i da je Srbija regionalni šampion po broju stranih investicija, ali je istakao da se taj broj mora uvećati.

"Svarovski nije došao u Suboticu na lepe oči, kao ni Simens ni drugi investitori. To je rezultat našeg rada i mi moramo uložiti dodatne napore kako bismo privukli još investitora i u Suboticu. Ovo je grad dobrih ljudi, s kulturom i tradicijom, grad u koji stranci prvo uđu kada dođu u Srbiju", ocenio je Tadić.

Predsednički kandidat koalicije Izbor za bolji život pozvao je Subotičane da ga podrže 20. maja na izborima, kako sve ono što je do sada učinjeno ne bi palo u vodu u jednom danu.

Sastanak s Pastorom

Posle konvencije Boris Tadić se sastao sa liderom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom u popularnoj gradskoj poslastičarnici Pelivan, a razgovor je nastavljen u prostorijama Saveza vojvođanskih Mađara.

"Zadovoljstvo mi je što sam sa Ištvanom Pastorom govorio o budućoj saradnji i kako vidimo budućnost Srbije, Vojvodine i grada u saradnji regija, EU, u saradnji u ovom delu Evrope. Mi delimo zajedničke vrednosti, a strateški ciljevi koji su nepromenljivi i dalje su nam prioritet", rekao je Tadić posle sastanka u prostorijama SVM.

 

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.05.2012. 00:17
Борисе, иди лези на пругу...
Subota 12.05.2012. 23:41
vama su svi strateski partneri koji hoce da pocepaju srbiju.
Subota 12.05.2012. 23:47
http://www.smedia.rs/vesti/izbori/vest/92870/Izbori-2012-Izborna-kradja-Protest-SNS-Dveri-i-u-protestnoj-setnji.html Procitajte ovo na brzinu dok ne bude izbrisan moj komentar.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online