Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 11.05.2012.
16:52 >> 17:15h
Blic A

Nikolić: Moguće demonstracije pred drugi krug

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je u Kruševcu da se neće smiriti dok se izborna krađa ne istraži i najavio moguće demonstracije uoči drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić
 

- Neću se smiriti dok ovo ne istražimo i ozbiljno razmišljam o tome šta ćemo da radimo na izborima 20. maja. Ozbiljno razmišljam o tome da se okupimo u Beogradu jedan dan pred izbore, da pokažemo toj bandi kako mi to nećemo da trpimo, kako smo ponosniji, čestitiji, pošteniji i jači i hrabriji nego što oni misle o nama - rekao je Nikolić meštanima Velikih Kupaca, nedaleko od Kruševca.

Vučić zatražio hapšenje Dulića i Šutanovca

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pozvao je danas tužilaštvo da izda nalog za hapšenje funkcionera Demokratske stranke Dragana Šutanovca i Olivera Dulića jer su "lagali" da je džak sa izbornim listićima ukraden u Zaječaru i naveo da je taj izborni materijal pronađen u Odžacima u Vojvodini, 300 kilometara od Zaječara. "Ako je kesa iz Zaječara, ja idem u zatvor. A ako je kesa iz Vojvodine, Šutanovac i Dulić u zatvor", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Da bi potkrepio tvrdnju da listići nisu iz Zaječara, Vučić je pokazao zbirnu izbornu listi iz Vojvodine na kojoj se navodi da je potpisan predsednik Pokrajinske izborne komisije Darko Rudić. Vučić je naveo da se na biračkom mestu broj 13 u Odžacima zapisnici drastično razlikuju od zvaničnih rezultata Izborne komisije.

On je pozvao birače da urade isto što su uradili 6. maja, ukoliko odluči da ih pozove na izbore 20. maja, a ukoliko ih pozove da demonstriraju, da sami odluče šta će činiti.

- Ako bude izbora moraćete da izvedete komšije, rođake, prijatelje! Ovoga puta ćemo mi ići sa našim listićima, sedećemo na mestima na kojima se broji, da sami svoje brojke pokupimo, da svoj rezultat objavimo, tačan, a oni ako imaju neki svoj lažan ući ćemo u velike sukobe - rekao je Nikolić.

On je kazao i da je verovatno u svetskoj istoriji nezabeleženo da se na neregularnost izbora žali onaj ko je pobedio, ali da je to samo znak da SNS ne zna sa kolikom je razlikom pobedila.

- Uhvatili smo ih u krađi izbora i sada mogu da govore šta hoće. Da imamo medije, da imamo televizije, danas bi Srbija brujala o krađi na izborima, ali imamo poslušničke medije, vlasnike kojima prete da će da utvrde koliko poreza nisu platili, imamo državnu televiziju koju svi plaćamo a ona radi samo za Tadića - rekao je Nikolić.

On je podsetio da je 2000. godine, samo zato što je DOS tvrdio da su mu pokradeni izbori, bez ijednog dokaza, a mediji krenuli da mu pomažu govoreći da je krađa bila velika, narod ustao na noge.

POVEZANE VESTI

Petak 11.05.2012. 16:54
ma šta bre MOGUĆE?? pa ljudi su već na ulici ??? kad mislite vi? jel to opet mora "centralna otadžbinska uprava" da aminuje???
Petak 11.05.2012. 20:05
Veceras je poceo skup u Arandjelovcu,planira se put za Beograd.Sumadija se budi. Samo da obavestim.
Petak 11.05.2012. 17:59
Najbolje da se okupite 21 maja i cestitas pobedu protivnickom kandidatu. Nemas ti srce za srbiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online