Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 09.05.2012.
12:24 >> 12:27h
Blic A

Dačić tražio Dinkićeva ministarstva?

U pregovorima o budućoj vladi između DS, SPS-a i LDP-a, socijalisti tražili ministarstva koja su pripadala G17 Plus, a crvena linija LDP su spoljni poslovi, piše list "Blic".

 Dačić traži Dinkićeva ministarstva?

Za to vreme DS insistira na finansijama, ekonomiji, građevini i poljoprivredi.

Iako će se konačan izgled vlade - premijer i ministri, kao i predsednik skupštine, raznih agencija i javnih preduzeća znati tek nakon drugog kruga predsedničkih izbora, stranke to ne sprečava da već "dele plen" po zaslugama, piše list "Blic."

Ako na predsedničkim izborima pobedi Boris Tadić demokrate će biti jače u pregovorima o novoj vlasi i sastavu njenog kabineta. Kako za list "Blic" kažu izvori iz DS i SPS, dva najozbiljnija kandidata za premijera su Ivica Dačić, lider SPS-a i Dragan Đilas, zamenik predsednika DS.

Đilas ima podršku Tadića, ali je njegov uslov da ima odrešene ruke za sastav vlade, bez mnogo pogodbi među strankama. Međutim, tome je prepreka izborni rezultat socijalista, koji je od Dačića napravio veoma jakog partnera koji može da ucenjuje, kažu izvori iz DS-a "Blic"-u.

Sagovornici iz SPS-a "Blicu" su rekli da Dačić ne insistira na mestu premijera ali da bi zauzvrat želeo da dobije punu kontrolu nad polcijom, odnosno i nad BIA-om. Tome se za sada protive u DS-u.

SPS zatim insistira i na resorima koje je ranije držala G17 plus, koja, sada kao URS, najverovatnije neće ući u vladajuću koaliciju. radi se o ministarstvima zdravlja, sporta, kulture, energetike i infrastrukture.

Interesantno je, piše dalje "Blic," da Milutin Mrkonjić više neće biti ministar jer, kako je tom listu rekao izvor blizak Dačiću, lider SPS-a želi da sa svojih leža skine teret Miloševićevog nasleđa.

LDP, koji nema tako dobar rezultat pa samim tim ni ucenjivačku moć, tražiće ministarstvo spoljnih poslova. Taj resor namerava da preuzme Čedomir Jovanović kako bi sproveo svoju politiku saradnje sa susedima i evropske integracije.

Iako je lider SPS-a Ivica Dačić ranije izjavio da u vladu neće ulaziti sa strankom koja je za RS rekla da je genocidna tvorevina, "Blic"-u je rečeno da je taj problem prevaziđen.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.05.2012. 15:42
Čeda nije za ministra spoljnih poslova, on je vrlo neprihvatljiva pojava za svaku teritoriju van granica Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online