Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 09.05.2012.
10:38 >> 14:07h
Beta A

NS i izbeglice: Podržaćemo Nikolića!

Nova Srbija (NS) čestitala je danas građanima Dan Evrope i pozvala ih da u drugom krugu predsedničkih izbora, 20. maja, podrže kandidata koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislava Nikolića. Takođe, koalicija udruženja izbeglica, čiji se predsednik Miodrag Linta nalazi na izbornoj listi Srpske napredne stranke, pozvao je danas izbeglice da glasaju za Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora.

 Ima podršku Nove Srbije u drugom krugu: Tomislav Nikolić
 

"Srbija sa ovom vlašću ne sme više da izgubi ni jedan dan. Srbiji su potrebne strukturne reforme koje će omogućiti nove investicije, nova radna mesta, depolitizaciju privrede i ostvarenje povoljnog poslovnog ambijenta", istakla je Nova Srbija.

U saopštenju te stranke navodi se da budućnost sledeće vlade Srbije zavisi od rezultata u drugom izbornom krugu za predsednika Srbije.

"Zbog toga je Srbiji više nego ikada potreban predsednik koji će biti predsednik svih građana, a ne samo jedne političke stranke, i nova vlada koja će raditi u najboljem interesu Srbije, a ne samo jedne stranke", navela je NS.

 

Udruženja izbeglica podržavaju Nikolića

Koalicija udruženja izbeglica, čiji se predsednik Miodrag Linta nalazi na izbornoj listi Srpske napredne stranke, pozvao je danas izbeglice da glasaju za Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Tomislav Nikolić je jedini srpski političar koji je javno podržao temeljne zahteve izbeglih i prognanih lica i drugih oštećenih građana iz bivših jugoslovenskih republika koji su sadržani u Sporazumu o saradnji između Srpske napredne stranke i Koalicije
udruženja izbeglica", naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je ocenio da je, s druge strane, bivši predsednik Boris Tadić vodio politiku "lažnog pomirenja prema bivšim jugoslovenskim republikama preko leđa prekodrinskih Srba".

Koalicija udruženja izbeglica zahteva podršku Peticiji izbeglih i prognanih Srba kojom traži povrat oduzete imovine i stečenih prava, uspostavljanje istih standarda u suđenjima za ratne zločine i rešavanje pitanja nestalih lica.

Oni zahtevaju usvajanje Rezolucije o poštovanju ljudskih prava izbeglih i proganih lica i drugih oštećenih građana u srpskom parlamentu i osnivanje Fonda za pružanje pomoći izbeglim, proganim i raseljenim licima pri Vladi Srbije. "Zbog toga Koalicija udruženja izbeglica poziva izbegla i prognana lica i građane koji su rodom i poreklom iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i raseljena lica sa Kosova i Metohije, da u drugom krugu predsedničkih izbora podrže kandidata koalicije 'Pokrenimo Srbiju'
Tomislava Nikolića", navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.05.2012. 10:56
ПОЗИВАЈТЕ СВЕ ЉУДЕ ДА СЕ ПРИДРУЖЕ ОРГАНИЗОВАНОМ ПРОТЕСТУ ПРОТИВ ИЗБОРНЕ КРАЂЕ! У ЧЕТВРТАК У 18Ч ИСПРЕД БИВШЕГ РЕПУБЛИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА У УЛИЦИ КРАЉА МИЛАНА! ПОЗОВИТЕ СВЕ ЉУДЕ КОЈИ ЖЕЛЕ ДА ДИГНУ СВОЈ ГЛАС ПРОТИВ ОВЕ ПРЕВАРЕ!
Sreda 09.05.2012. 11:25
"Не одустајемо од изборне воље грађана - четвртак, 10. мај, у 18 часова испред РИК-а". http://www.dverisrpske.com/sr-CS/dveri-na-delu/2012/maj/ne-dozvoljavamo -protest-protiv-tadiceve-kradje.php
Sreda 09.05.2012. 16:05
Опозицијо, има ли те?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online