Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 07.05.2012.
14:18 >> 14:24h
Blic A

Osuđeni vođa "Alkatraza" slavio s Dačićem i socijalistima

Aleksandar Vavić, vođa navijačke grupe "Alkatraz", koji je osuđen na godinu dana zatvora i iza sebe ima čak 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda i razbojništva, učestvovao je sinoć u postizbornoj proslavi Socijalističke partije Srbije i njenog lidera Ivice Dačića, aktuelnog ministra policije.

Aleksandar Vavić u beloj majici iza Dačića i Željka Obradovića

Dačić je danas izjavio da je moguće da je proslavi izbornih rezultata socijalista prisustvovao i Vavić i najavio da će za to posledice snositi odgovorni u SPS koji nisu obratili pažnju na bezbednosne aspekte.

"Moguće je da su bili razni ljudi, jer su to veče vrata bila otvorena za sve. Ako su bili, onda će snositi odgovornost u partiji oni koji nisu obratili pažnju na bezbednosne aspekte", kazao je Dačić novinarima na proslavi dana i slave Protivterorističke jedinice u Lipovici kod Beograda.

Dačić je dodao da nikome nije smetalo kada su navijači bili u štabu Demokratske opozicije Srbije i da niko nije pitao šta će oni tamo kada su, kako je naveo, "delijama" i "grobarima" dodeljivane nagrade za demokratiju.

"Kada su bili 5. oktobra, mogu i sada da dođu. Da sam znao, ne bi ih puštao", rekao je Dačić i našalio se da bi ravnomerno pustio i navijače Crvene zvezde i Partizana da je znao da su tu.

Dačić je istakao da to što se neko sa njim negde slikao, a da pritom i ne zna tu osobu, neće tu osobu zaštititi od policije. On je dodao da je pojavljivanje takvih osoba deo rizika na svakom javnom skupu.

Vavić, jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz", osuđen je na godinu dana zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu jer je u januaru 2005. na Karaburmi nožem ranio Stefana Gajića.

Pročitajte još: Vođu "Alkatraza" do bolnice vozio agent BIA

On je u februaru prošle godine ranjen u "sačekuši" preko puta Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Bio je pogođen u karlicu, a zatim je privatnim vozilom prebačen u Urgentni centar. Beogradski mediji su tada pisali kako policija pretpostavlja da su u pozadini tog vatrenog obračuna neraščičheni odnosi u poslovima s drogom.

Aleksandar Vavić je odavno poznat široj javnosti - najpre kao jedan od vođa navijača Crvene zvezde, koje je napustio posle sukoba sa većinom navijača. Prešao je u crno-beli tabor i za kratko vreme postao lider najjače navijačke grupe na Partizanovom jugu. Pominjan je i u emisiji "Insajder" TV B92, koja se bavila navijačkim grupama. Tada je i otkriveno da je protiv njega podneto 12 krivičnih prijava, ali da mu nije izrečena nijedna pravosnažna presudu.

U oktobru 2009. tadašnji Republički javni tužilac Slobodan Radovanović podneo je Ustavnom sudu Srbije predlog za zabranu rada i delovanja 14 ekstremnih podgrupa navijačkih klubova "Partizana", "Crvene zvezde" i "Rada", među kojima je i Vavićeva "Alkatraz", ali o tom predlogu još nije odlučeno.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.05.2012. 14:17
policija i mafija zajedno slave..bravo za glasače sps-a.. Izdali ste i SRBIJU I POK.SLOBU.
Utorak 08.05.2012. 06:54
Vrlo nevešta odbrana Dačića.
Ponedeljak 07.05.2012. 19:24
doticni vise ne ide na utakmice !!! nasao je bolje zezanje na tekmama
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online