Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 02.05.2012.
19:33
Beta A

Bramerc dolazi po Mladićeve jatake

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da će "glavno pitanje" tokom njegove predstojeće posete Beogradu biti "kako je moguće da se Ratko Mladić toliko dugo skrivao" i "ko mu je u tome pomagao".

Serž Bramerc: Potrebni dokazi o skrivanju Mladića
 

Tokom susreta sa stranim dopisnicima u Hagu, Bramerc je više puta rekao da o rezultatima istrage srpskih vlasti o dugogodišnjem skrivanju Mladića "nije skoro dobio nikakve zvanične informacije", naglašavajući da je time "iznenađen".

Isti odgovor, Bramerc je ponovio i na pitanje da li je upoznat sa nedavnom izjavom srpskog tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića da je Mladićevo kretanje do hapšenja, krajem maja prošle godine, u najvećoj meri rekonstruisano.

U intervjuu Danasu, Vukčević je rekao da je Mladićevo kretanje od juna 2005. "u najvećoj meri jeste" rekonstruisano i da će osobe koje su mu pomagale biti krivično gonjene.

Bramerc je precizirao da očekuje da u razgovorima u Beogradu, kasnije ovog meseca, dobije više detalja o tome. Najavljujući da će u Beogradu zatražiti i informacije o ponovljenom suđenju Mladićevim jatacima, Bramerc je izjavio da je "razočaravajuće" što u Srbiji "niko nikada nije osuđen za pomaganje" u skrivanju osobama koje je Haški tribunal optužio za ratne zločine.

Ocenjujući saradnju sa srpskim tužilaštvom kao "dobru i profesionalnu", Bramerc je, međutim, napomenuo da ga to ne sprečava da vlasti i pravosuđe u Srbiji kritikuje. Glavni tužilac je naznačio da je istraga o Mladićevom skrivanju potpuno u domenu vlasti Srbije, a ne Tribunala, te da njegovo insistiranje da se utvrdi ko je pomagao Mladiću ne znači postavljanje nikakvog "novog uslova" Srbiji.

Glavni tužilac je sugerisao i da je "u interesu same Srbije" da se utvrdi da li je i ko iz državnog aparata pomagao Mladiću, naglašavajući da on to ne tvrdi, ali da i ne isključuje tu mogućnost. Bramerc je podvukao i da haško tužilaštvo ne vodi odvojenu istragu o Mladićevom skrivanju.

Mladić je optužen za genocid u Srebrenici i još sedam bosanskih opština; progon Muslimana i Hrvata širom BiH; terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje "plavih šlemova" UN za taoce, 1992-95.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.05.2012. 19:38
Рекоше да нема нових услова... а само жути верују у то.
Sreda 02.05.2012. 20:07
I meni je bila čast da GENERAL MLADIĆ BUDE KOD MENE.! apsi izdajniče.
Sreda 02.05.2012. 20:00
evo može i mene da.... povuče.... ovaj - da uhapsi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online