Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 02.05.2012.
16:52
Beta A

Jeremić: Izbori će odrediti put kojim će ići generacije

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) i kandidat za poslanika Vuk Jeremić ocenio je u Banji Koviljači da su predstojeći izbori "generacijski", jer će odrediti put kojim će ići cela jedna generacija u Srbiji.

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić
 

"U poslednjih dvedeset godina nije bilo lomnijeg perioda u međunarodnim odnosima u političkom, bezbednosnom i, što je najvažnije, ekonomskom smislu. Samo oni koji budu znali kako da se uhvate u koštac s međunarodnim promenama i koji budu razumeli svet, moći će da vode zemlju u progres", rekao je Jeremić u razgovoru sa
građanima u centru Banje Koviljače, gde je posetio predizborni štand DS-a.

Jeremić, koji je i aktuelni ministar spoljnih poslova Srbije, naglasio je da će zadatak srpske diplomatije u narednim godinama upravo biti da privuče investicije.

"U sadašnjem vremenu, kada je svaki dolar na svetu deficitaran, važno je da se utiče na to u kom pravcu će ići kapital. Onaj ko ne bude poznavao svet, ko ne zna jezik sveta i ne razume kako se s njima priča i kako im se prilazi, neće biti u situaciju da dobije investicije", kazao je Jeremić.

On je naveo da je lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" jedina snaga koja će u ovako teškim međunarodnim okolnostima znati da zemlju povuče napred.

Podsetio je da se aktuelna Vlada Srbije u prethodne četiri godine pokazala kao "neko ko razume svet" i da je njen učinak "više nego ocigledan".

"Danas putujemo bez viza, kandidati smo za članstvo u Evropskoj uniji, ali i pored toga imamo najbolje moguće odnose sa Rusijom i Kinom. Organizovali smo ministarsku konferenciju Pokreta nesvrstanih a najozbiljniji smo kandidat da od septembra predsedavamo Ujedinjenim nacijama", napomenuo je Jeremić.

On je rekao da je uveren da će 8. juna, na glasanju u Njujorku, Srbija biti izabrana da godinu dana predsedava Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.05.2012. 16:56
Квадрати периода обиласка планета око сунца (T) су сразмерни кубовима великих полуоса (a) њихових путања.
Sreda 02.05.2012. 17:06
Овај ко Тачић, а заједно као они који су сваки Пленум своје Партије проглашавали за историјско бити или не бити и историјску прекретницу. Није чудо за Јеремића, поникао у Јулу, професор му био Тачић, идеал Слоба, а ли се приклонио страни Чедице Прашка својевремено и нормално да је постао Цурица за све Тачићу. Изиграва српског националисту у колу ДС-а и дежурног кловна за изигравање озбиљности Србије као Државе. Пајац био пајац остао ДС 100%.
Sreda 02.05.2012. 17:15
Vidi Jeremija...ti nisi prošao u DS-u u glavni odbor..jer si im mirisao na patriotizam..tj rodoljublje....I jesi bolji od njih...to je činjenica...ali oni su svi proane duše zapadu ! Treba da se zabrineš što je ipak 90 ZEMALJA.DODUŠE VEĆINOM NEKIH GDE NISU ČULI ZA TV...PRIZNALO TZV KOSOVO... I DA SE ZABRINEŠ ŠTO PO AMBASADAMA SEDE ANTISRBI PO NEKOM KLJUČU A NE RODOLJUBI KOJI BRANE SBRIJU OD SVAKOG NAPADA PA MAKAR I U ŠTAMPI! ZNAČI...MENJAJ TU STRANKU..NISI ZA NJIH...IAKO SI UNUK ONOG .....VEĆI SI SRBIN OD CELE DS.!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online