Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 02.05.2012.
09:50
vestinet.rs A

Pismo "nenormalnog" Srbina Gertu Filkingu

Srpski biznismen iz Diseldorfa Dragan Đogović, za koga je javnost u matici i dijaspori saznala pošto je tužio američku voditeljku Čelsi Hendler zbog vređanja Srbije, Srva i imena "Dragan" u svojoj emisiji, sada se oglasio povodom izjave švedskog radio voditelja Gerta Filkinga o srpskim Brejvicima. Đogović je Šveđaninu poslao otvoreno pismo naslovlljeno "od nenormalnog Srbina". Pismo vam prenosimo u celini.

"Nenormalni" Srbin Dragan Đogović "normalnom Šveđaninu"

"Dragi poštovani gosp. Gert,

Nakon što čuh i pročitah u raznim medijima o Vama i o Vašoj plemenitoj radio emisiji, u kojoj ste tako sočno javno iskazali Vašu medicinsku dijagnozu, (između ostalog zastrašujućeg), da smo eto mi Srbi apsolutne retardirane psihopate, - prepadoh se na smrt i požurih brže bolje na prečac kod psihijatra, da se preventivno psiho-analitički pregledam, vjerujući pritom Vama kao radio moderatoru i veoma uglednoj osobi u Vašu ekspertnu sposobnost i rasuđivanje, za nacionalno psihološko karakterno dijagnosticiranje.

Nedaj Bože… možda sam zaista po Vašem kao Srbin, a još toga nisam svjestan, eventuelno potencijalni jedan od tih Vaših srpskih, pardon, skandinavskih Brejvika.

Napokon, sav u svojoj neurotičnoj ekstazi, kako eto inače dolikuje nama Srbima, uspjeh nekako posle dužeg vremena i bezbrojnih pokušaja, da okrenem telefonski broj znamenitog psihijatra.

"Najraniji termin vam možemo ponuditi za šest mjeseci", reče mi umiljati glas sa druge strane žice.

"Šta, tek za šest mjeseci", dreknuh se surovo i pomislih u momentu kako su eto sad na hiljade drugih Srba bili brži i spretniji na telefonu od mene.

Taman htedoh onako po srpski da zakrkam slušalicu..

"Samo u hitnim slučajevima primamo odmah pacijente", nadoda umiljati glas.

"Pa ja i jesam hitan slučaj", uskliknuh i nastavih u dahu uspaničeno: "Jeste li čuli za onog švedskog radio moderatora, što izjavi bujicu medicinskih dijagnoza u svojoj emisiji o Srbima".

"Ah, da, da, a vi ste Srbin?", zapita, sad već ne baš tako umiljati glas.

"Jesam!", dreknuh se ponovo.

"Uh, to je već zaista baš hitan slučaj!", izusti cvilno sad već uplašen i još osorniji glas.

Za tili čas se nađoh pokupljen, u ordinaciji zabezeknutog psihijatra.

Siguran sam da Vas neće dragi poštovani Gert obradovati ova sledeća vijest, kako se sad presrećno osjećam, nakon što se sav okupan u znoju probudih i ustanovih da je sve to bio jedan veoma loš i bizaran san, što nažalost za Vaš slučaj to ne mogu reći.

Vidim evo u međuvremenu dragi poštovani Gert, da za Vašu kolektivnu dijagnozu nas Srba, imate sve više podrške i pristalica Vaših istomišljenika, što me zaista i ne iznenađuje, s obzirom da je vaša Švedska jedna predivna, perfektna i bez ikakvih individualnih i društvenih anomalija, savremena i moderna država.

Sudeći po svemu, ne bi me isto čudila i činjenica, da za Vašu briljantnu izrečenu tezu, dobijete i neku nagradu nekih zvaničnih Švedskih i ostalih EU institucija, koji sa užitkom s vremena na vrijeme pozdravljaju poteze ovakve prirode.

Kad malo bolje razmislim dragi poštovani Gert, dođem do zaključka, da smo mi Srbi ipak na neki način malo nenormalni ljudi.

Nenormalni u prvoj liniji što dozvolismo da nas protjeraju u stotinama hiljada broju, sa naših vjekovnih ognjišta, sa prostora u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, po cijelom bijelom svijetu, pa eto i u velikom broju kao što to dobro znate, čak i u Vašu plemenitu i multi-kulti tolerantnu zemlju Švedsku.

Nenormalni smo što dozvolismo mirno da nam otmu naš u srcu životni teritorijalni vjekovni prostor na Kosovu.

Nenormalni smo što se ne nađe eto čak ni jedan jedini Srbin između miliona drugih da u svom očajanju za vrijeme NATO bombardovanja po našim srpskim glavama, razbije makar jedan jedini prozor u znak protesta, bilo negdje po Evropi.

Nenormalni smo što se ne nađe i ne pojavi među nama isto tako čak ni jedan jedini srpski terorist bilo kakvog oblika.

Ukratko, da ne nabrajam još mnogo toga nenormalnog, nenormalni smo u stvari što smo normalni, da mirno i dalje trpimo svu ovu lažnu i poganu propagandu koju vrše sve ove minule godine, takvi kao što ste Vi dragi poštovani gospodine Gert.

I na kraju dragi poštovani gosp.Gert, da potkrijepim svrhu ovog mog javnog pisma.

Zamolio bih Vas, kao zabrinuti Srbin, za životnu opasnost svih mojih sunarodnika koji žive u Vašoj bliskoj okolini, da postupite u javi kao i ja u mom opisanom snu i pod hitno posjetite nekog psihijatra, po mogućnosti velikog specijalistu, jer mi Vaša neopisiva rasistička izjava, prema nama Srbima, pričinjava veliki strah i zadaje ubjeđenje da ste u stvari Vi taj u toj Vašoj slijepoj i neopisivoj mržnji prema nama Srbima, u biti jedan potencijalni novi Brejvik.

U nadi da ćete poslušati moj savjet srdačno Vas pozdravljam i kao pravi istinski Srbin Vam poželim sve najljepše u Vašem daljnjem životu i radu, ponajviše bolju Vam pamet."

Dragan Đogović, pisac ovog duhovitog pisma, pre godinu dana najavio je tužbu protiv američke voditeljke Čelsi Hendler koja je izvređala Srbe u svojoj emisiji. Ona je tada ismevala komentar ministra Dragana Šutanovca o koncertu Ejmi Vajnhaus u Beogradu. Izgovarajući ime srpskog ministra odbrane, Hendlerova je rekla da je Dragan veoma popularno boljševičko ime, dok je njen kolega komičar u studiju upitao da li je Dragan Šutanovac onaj tip (u filmu ruski bokser Ivan Drago) koji je prebio Rokija, na šta je drugi komičar odgovorio da jeste.

Đogović je tada pozvao i sve Dragane koji mogu da mu se pridruže jer je tužbu podneo u svoje, i ime svojih imenjaka.

Sreda 02.05.2012. 10:13
BRAVO DRAGANE !!! VELIKI POZDRAV !!!
Sreda 02.05.2012. 10:49
Genijalno - pa ljudi dragi ovaj tekst je za sve nagrade sve je ovim rekao i na super kulturan i vrlo inteligentan nacin ponizio i iskritikovao ovog svedskog fasistu i srbomrsca Svaka vam cast Djogovicu odusevio si nas ovim remek delom.
Sreda 02.05.2012. 11:37
КРАЉУ! Завуко си му га на културан начин, то само Срби знају.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online