Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 01.05.2012.
02:32
Beta A

Zukorlić poručuje da ima čiste ruke i srce

Predsednički kandidat Muamer Zukorlić poručio je večeras nemuslimanima, posebno Srbima, da u njemu imaju većeg prijatelja od dosadašnje vlasti.

Na centralnom predizbornom skupu u Novom Pazaru, Zukorlić je više puta rekao da ima "čiste ruke i srce, nikome ne misli zlo" i da ima snage da prihvati sve ljude.

"Nemuslimani, ne bojte se bele ahmedije (kapa imama), jer je bela, čista i na njoj se vidi ako padne i jedna trunka", rekao je Zukorlić na predizbornom skupu koalicije Sve zajedno-BDZ Emir Elfić.

Ne bojite se ahmedije: Muamer Zukorlić

Zukorlić podržava BDZ (Bošnjačka demokratska zajednica) na čijem je čelu njegov šurak Emir Elfić. BDZ će na lokalnim izborima nastupiti samostalno, dok je za parlamentarne izbore sa nekoliko manjinskih stranaka iz Vojvodine oformila koaliciju Sve zajedno.

Zukorlić je izrazio očekivanje da će za tu koaliciju na parlamentarnim izborima i njega kao kandidata za predsednika Srbije 6. maja glasati većina pripadnika manjinskih zajednica u Srbiji.

"Pošto vas ja najbolje razumem, znajte, (pripadnici manjina) da će, ako me izaberete za predsednika, vaši interesi biti najbolje zaštićeni", rekao je Zukorlić.

On je oštro kritikovao dosadašnji državni vrh, na čelu sa Borisom Tadićem, i dvojicu dosadašnjih bošnjačkih ministara u Vladi Srbije, Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina.

"Tadićev sadašnji domet je da pojede ćevape u pratnji desetak telohranitelja, a o onoj dvojici (Ljajić i Ugljanin) nema smisla pričati", rekao je Zukorlić.

On je, ipak, rekao da su njih dvojica "godinama bili u sukobu, danas tvrde da se nikada nisu ni svađali, a dobro znamo da je zbog njih jedan čovek (Ruždija Durović, na izborima 2006. godine) ubijen, jedan je u invalidskim kolicima, a jedan na štakama", rekao je Zukorlić.

Nosilac izborne liste Sve zajedno-BDZ Emir Elfić je prethodno sa govornice ocenio da su Ugljanin i Ljajić "izdajnici, lopovi i kriminalci". Koaliciju "Sve zajedno", čiji je nosilac predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Emir Elfić, čine i Građanski savez Mađara, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Demokratska zajednica Hrvata i Slovačka stranka.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZ) Muamer Zukorlić kandidat je grupe građana za predsednika Srbije na izborima koji će biti održani u nedelju, 6. maja.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.05.2012. 12:20
Нема чист образ, мисли су му грешне а речи погане... тако да чисте руке и срце може да заборави.
Utorak 01.05.2012. 02:41
Zukurlic ce napraviti veliku Srbiju. Ujedinice sve srpske zemlje, i muslimanske teritorije u jednu celinu i to bez zrna baruta..Seselj mu moze zavideti,hehehehehehe Ujedinjeni srpski emirati,hehehehe. Ko ne slusa, bice nabijen na kolac,zanimljiv je Mufty lik.Prica kao da se stvarno kandidovao da postane predsednik, a ne da uzme lovu za kampanju,hehehe
Utorak 01.05.2012. 06:27
Da izaberemo sebi kadiju? E, i vi komšije Slovaci...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online