Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Ponedeljak 30.04.2012.
08:20
Blic A

Tadić: Izbori su biti ili ne biti za Srbiju

Predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić ocenio je da će na izborima 6. maja građani lako odlučiti kome da daju svoj glas, pre svega "na osnovu onoga što je neko uradio do sad, na osnovu dela i nedela".

Tadić je za "Blic" rekao da je Srbija, predvođena DS, samo prošle godine "pribavila 2,2 miliona evra stranih investicija u istom periodu u kome jedna Slovenija nije ni
evro". Tadić je dodao da je u poslednje četiri godine sve moglo da bude brže i energičnije, ali da je Srbija, u pogledu brzine reformi, prošla bolje od zemalja u regionu.

"Spolja gledano, sigurno je moglo bolje, ali živimo u Srbiji koju smo preuzeli sa velikim javnim dugom, reformama koje nisu završene. Od prvog dana kretali smo se kroz blato koje je donela svetska ekonomska kriza", kazao je Tadić.

Mnogo toga je moglo brže i energičnije: Boris Tadić

On je naveo da sebi najviše zamera to što nije dovoljno energično smenjivao ljude koji nisu izvršavali svoje obaveze, navodeći da u koalicionoj vladi ne može samo jedna osoba da bude odgovorna. Tadić je dodao da mnogo ministara u Vladi Srbije iz Demokratske stranke zaslužuje prelaznu ocenu, a rekao je i da će se samo oni
koji su dobro radili naći u idućoj vladi.

Upitan zašto se dobar deo kampanje DS-a zasniva na liku i delu Tomislava Nikolića, Tadić je odgovorio da građani treba da znaju kome daju svoj glas i u kakav rizik ulaze ako naprave pogrešnu odluku.

"Ja se ne stidim nijedna svoje reči, niti bih se ljutio da me bilo ko na to podseti. Zašto se toliko ljuti kad neko podseti na njegove reči", rekao je Tadić.

Prema njegovoj proceni, građani imaju pravo da znaju ko je finansirao posetu bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija Beogradu, kao i da se razjasne nejasnoće u vezi sa diplomom Tomislava Nikolića.

Upitan da li su Ujedinjenim regionima Srbije posle izbora "zatvorena vrata saradnje", Tadić je rekao da je već skrenuo pažnju na "elementarnu nekorektnost" Mlađana Dinkića i da će se tek videti da li će se nešto promeniti. Tadić je rekao i da nema zamerke na rad i ponašanje lidera Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića u vladi.

On nije rekao ko će biti kandidat DS-a za premijera, navodeći samo da ta stranka ima više dobrih kandidata i da je važno da nova vlada bude kompaktan i energičan tim stručnih ljudi.

Tadić je kazao i da ne isključuje mogućnost nemira na Kosovu za vreme izbora 6. maja.

"Nikako ne bi bilo dobro da se to desi i međunarodne snage bi morale da obezbede mir i sigurnost", kazao je Tadić u intervjuu za "Blic".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.04.2012. 08:34
"Od prvog dana kretali smo se kroz blato koje je donela svetska ekonomska kriza.... " -samo mala ispravka... nije blato donela kriza... blato ste stvorili vi... gnojava koalicija, potpomognuta šuntavom "opozicijom"... jedino pitanje koje se postavlja, posle izbora, jeste, da li ćete imati KOME da prodajete maglu još jedan mandat? ako pobedite, a najjači "opozicioni" kanditat je počeo svojski da se trudi da tako i bude, onda možemo slobodno, ponovo, u redove ispred ambasada.... pa polako - LAKU NOĆ, srbistane...
Ponedeljak 30.04.2012. 08:41
Ja od tvojih pamtim samo nedela
Ponedeljak 30.04.2012. 08:47
ХАХАХА: Насмеја ме овај нечовек, изгледа да му је то прешло у патологију, па сваке изборе бити или небити. Само је заборавио да са њим иде оно небити. МАРШ БРЕ СТОКО ТВОГА И ТВОЈИХ ЈЕ БИЛО ПРЕВИШЕ, такве штеточине СРБИЈА до сад није видела треба вас све позатварати да и одузети оно што сте покрали, све са судијама, тајкунима, банкарима, коферашима и осталим лоповима које сте штитили.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online