Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 30.04.2012.
06:40
Danas A

Razrešenje sudije zbog Marka Miloševića

Odluka o razrešenju sudije Gordane Vidojković, koja je vodila predmet Marka Miloševića, biće doneta nakon pravomajskih praznika, rekao je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen. Sudija Vidojković je dovela do zastarevanja krivičnog postupka protiv Marka Miloševića i njegovih prijatelja, zbog prebijanja požarevačkih otporaša u maju 2000. godine.

Marko Milošević
 

Sudija Gordana Vidojković biće drugi sudija, posle sudije Apelacionog suda Aleksandre Zlatić, koja će biti razrešena zbog zastarelosti predmeta. Počeo je i disciplinski postupak protiv nje. Kompletni spisi predmeta koji je zastareo nalaze se u Visokom savetu sudstva, piše Danas.
 

"Sudija Gordana Vidojković je saslušana i pitanje je dana kada će Visoki savet doneti odluku o njenom razrešenju", naveo je Homen.
 

On je pozvao sudiju Vidojković da javno kaže zašto toliko godina krije Marka Miloševića i ne želi da ga procesuira i drži predmet. Ona se ne razrešava zato što nije osudila Marka Miloševića, već se razrešava zato što nije poštovala zakonske rokove.

Srpski rečeno, držala je predmet u fioci. Nije poštovala ono što je morala po zakonu da uradi. Pitanje je kakav je njen motiv i interes da drži predmet u fioci, naveo je Homen.
 

Prema njegovim rečima, tačno je da je ministar Milutin Mrkonjić štitio, ne samo Marka Miloševića i Miru Marković, već i Dragoljuba Milanovića, "zarad sopstvenih interesa i boljeg pozicioniranja u svojoj stranci“.
 

"To se nas ne tiče, ali ono što nas se tiče je to da Mrkonjić ni u kom slučaju nije mogao da interveniše u reizboru sudija", dodao je Homen.

Ponedeljak 30.04.2012. 08:27
sad ste se kao setili? sad kad je gljivica krenuo da, šatro, talasa, vi mu poručujete da to talasanje baš i nije poželjno... kako ste samo smešni, tragični, tužni???... ne znam ni sam... a narod - ćuti i planira roštiljanje...
Ponedeljak 30.04.2012. 12:58
Zato uživaju sudije izdajnici koji su oslobodili iliju jurišića odgovornosti za masakar preko 250 srpskih mladića u Tuzli. Čestitam vam na profesionalnosti, gadite mi se!
Ponedeljak 30.04.2012. 10:41
Kako ovo zvuci licemerno da mi je muka...setim se samo koliko se losih stvari i po koliko ljudi desilo zbog zadrzavanja predmeta u fioci kako kazete..ovu ste sad uzeli kao zrtvu kao nesto se radi po tom pitanju...a svi ostali rade kao pravilno a?...pa kad bi sve predmete pregledali i na vas ne uticala nikakva politicka orjentacija i nikakav novac ostali bi bez skoro svih sudija..(s izvinjenjem malobrojnima koji svoj posao rade posteno)...to je opstepoznata stvar svima...samo ne znam jos kad ce neko na scenu da izadje i drzi se za stomak od smeha...boze kako je narod glup hahahahha...sve ih vrtimo godinama...ali mislim da ce se nekima sve ovo vratiti kao bumerang..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online