Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 28.04.2012.
01:07
Vijesti A

Kapičić: Crnogorci, hoćete li da budete bratu brat ili rob?

Penzionisani general Jovo Kapičić susreo se u Beogradu s predsednikom skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem i poručio da Srbija i Crna Gora treba "uvek da budu ono što su bile kroz istoriju - prijatelji i braća". Ali on je dodao još jednu poruku: "Crnogorci, birajte hoćete li da budete bratu brat ili bratu rob".

Jovo Kapičić

Kapičić je susret sa Rankom Krivokapićem u Beogradu iskoristio da pozdravi građane Crne Gore i da im poruči da će dok budu Crnogorci uvek biti puni slave, sreće i zadovoljstva.

"Čim to prestanete da budete, a ima onih koji vas na to pozivaju, izgubićete i moraćete da birate između brat i roba", kaže Kapičić.


On je naglasio da Crna Gora treba da se bori za svoju egzistenciju i istoriju. "Crna Gora i Srbija treba uvek da budu ono što su bile kroz istoriju - prijatelji i braća“, kazao je on.


Kapičić je pri susretu sa Krivokapićem podsetio na svoje bogato životno iskustvo i na to da nikad nije bio zaljubljenik u nekoga ko je van Crne Gore.


"Meni je otac i majka Crna Gora", kazao je Kapičić jasno i dodao da treba stvarati mladu i novu CG, gorštačkoga duha.


Dotakao se i promene crnogorske zastava i kazao da se ona neće menjati jer je to Vučedolska zastava. "Nikada i niko je neće promeniti niti sme. Ako neko hoće da je menja onda ćemo drukčije mere da preuzimamo prema bilo kome", rekao je Kapičić.

POVEZANE VESTI

Subota 28.04.2012. 01:49
"nikad nije bio zaljubljenik u nekoga ko je van Crne Gore" Drugim recima,mnogo se proserava da mu nije bilo srba i Srbije ne bi nista postigao u zivotu. Prikriveni ratni zlocinac !
Subota 28.04.2012. 01:52
Dodijao i Bogu i narodu. Nek se vrati tamo odakle je dosao i svojim bogatim znanjem i velikim profesionalnim iskustvom unaprijedi Mila Djukanovica i Ranka Krivokapica Crnu Goru. Najobicnija landara i parazit koji osim ubijanja nikada u zivotu nista drugo nije radio a posto je ostario sada bi da mudruje i vodi antsrpsku politiku iz centra Beograda. Da je jovo u bilo kojoj drugoj zemlji davno bi bio iza brave za ratne zlocine protiv civila u Drugom Svjetskom Ratu a i za podrivanje drzave sto radi sada (to je sigurno). U Beogradu mozes da otvoreno radis protiv Srba i Srbije i za to ces dobiti prostor u novinama, TV a i pare. Srbijo NeSrbijo sta si dozivjela.
Subota 28.04.2012. 03:25
Шта!? Овај је још у Београду.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online