Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 26.04.2012.
15:51
Beta A

Čedini odgovori Gej strejt alijansi

Predsednički kandidat "Preokreta" Čedomir Jovanović ocenio je da je položaj LGBT osoba u Srbiji daleko od zadovoljavajućeg i da je jedini pomak učinjen u zakonodavstvu i to pod pritiskom, saopštila je danas Gej-strejt alijansa (GSA).

Čedomir Jovanović za sprovođenje prava i protiv diskriminacije

U odgovoru na upitnik u vezi sa pravima i položajem LGBT osoba u Srbiji, koji je GSA u okviru kampanje "Bitno je!" uputila svim predsedničkim kandidatima, nosiocima lista i prvim kandidatima na tim listama, Jovanović je kazao da vlast nema iskrenu želju da poboljša položaj diskriminisanih u Srbiji.

Liberalno demokratska partija (LDP) smatra da uvođenje zakonskih promena mora da bude praćeno i edukativnim aktivnostima koje će promovisati ideje koje zakoni štite, kazao je Jovanović.

On je ocenio da se "licemerje vlasti ogleda u tome što im nije u interesu da se kreira društvo u kojem su različitosti potencijal a ne pretnja".

Na pitanje da li ima plan za povećanje tolerancije i smanjenje nasilja i diskriminacije nad LGBT populacijom, Jovanović je kazao LDP smatra da je pored prevencije kroz edukaciju, legitimno sredstvo i "oštro sankcionisanje svih koji diskriminišu i ugrožavaju živote i slobode ljudi zbog njihove različitosti i ličnih svojstava".

Jovanović je podsetio da je LDP kroz rad u parlamentu već podržao inicijativu da se u Krivični zakon uvede institut zločina iz mržnje i da traži saveznike da se to što pre uradi.

Upitan o podršci Paradi ponosa, Jovanović je kazao da svi imaju pravo na slobodu mirnog okupljanja u skladu sa zakonom, ali da LDP ne podržava praksu predstavnika vlasti koji se bave samo pitanjem organizovanja parade kao jedinog i ključog pitanja.

"To je samo jedan od koraka koji su neophodni u borbi protiv diskriminacije LGBT zajednice" naveo je Jovanović i dodao da LDP nikada nije trgovala ljudskim pravima zarad političkih poena.

"Bez straha i od samog početka pokazali smo da je LDP jedina politička opcija koja je iskreno spremna da radi na preokretu koji će dovesti do toga da svi, bez obzira na lična svojstva, možemo bez ikakvog straha za život i bezbednost da uživamo garantovana ljudska prava", kazao je Jovanović.

Na upitnik GSA do sada je odgovorio i predsednički kandidat SPS Ivica Dačić. Njegove odgovore možete pročitati OVDE.

Četvrtak 26.04.2012. 16:05
Алијанса је на Чедин одговор, рекла: "Чедо преокрени ме!"
Četvrtak 26.04.2012. 17:06
Твоје речи љубави , тињају и у мени , идем драга не брини , Србију ћу бранити. http://www.youtube.com/watch?v=U8ffjXcpIk8
Petak 27.04.2012. 00:22
Више пута смо претресали ову причу и опет се стално враћамо на почетак. Дакле, јесу ли љубитељи сопственог пола опасност за базичну вредност српског друштва - породицу? Јесу! Да ли породицу као битни кохерентни фактор српскога народа треба сачувати? Треба! Треба ли је бранити свим легалним средствима и на насилност и претње силом против ње одговорити истим средствима? Треба! Е, ОНДА ПЕДЕРИ НЕ МОГУ ИМАТИ ПОДРШКУ РОДОЉУБИВИХ СТАНОВНИКА СРБИЈЕ ! Остаје им само Чеда Беда. А јадна је то подршка!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online