Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 26.04.2012.
14:04 >> 14:32h
B92, Beta A

Nikolićeve diplome na uvid

Srpska napredna stranka pokazala je novinarima fakultetske diplome lidera SNS Tomislava Nikolića, a fotografije dokumenata su se pojavile i na internetu.

 Nikolićeva diploma na uvid

Naprednjaci su najavili i da će narednih dana "pokrenuti privatno-krivičnu i civilnu tužbu za uvredu časti i ugleda" protiv narodne poslanice LSV Aleksandre Jerkov i svih medijskih kuća koje su prenele vest da lider SNS nema završen fakultet.

Tužbenim zahtevom tražiće se iznos od dva miliona dinara, a kada bude, presuđeno novac će, kako je napomenuto, biti upućen za pomoć žrtvama zemljotresa u Kraljevu.

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović je novinarima pokazala diplome lidera SNS, kao dokaz da je Fakultet za menadžment završio 2007. godine u Novom Sadu, a nakon toga i master na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, takođe u Novom Sadu.

Ranije danas je Mario Maletić iz SNS-a postavio na svom Tviter nalogu sliku Nikolićeve diplome, kao odgovor Aleksandri Jerkov iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

"Evo vam gospođice Jerkov diploma. Smešno je čime se bavite", poručio joj je Maletić, a prenosi "Novi magazin".

Ona je odgovorila da se LSV bavi obrazovanjem kandidata za predsednika Srbije.

"Tužno je što je to do sada bila misterija. A sad da vidimo kako je studirao", najavila je "novu akciju" LSV-a.

Na diplomi se vidi da je Nikolić Fakultet za menadžment upisao školske godine 2003/2004 i da je diplomirao 2007. sa ocenom 10 na diplomskom. Tokom studija imao je prosečnu ocenu 8,37. Nikolić je tih godina bio zamenik predsednika Srpske radikalne stranke.

FAM: Nikolić jeste diplomirao kod nas

 

Vršilac dužnosti dekana Fakulteta za menadžment (FAM) Zoran Savić potvrdio je danas da je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić diplomirao
na tom privatnom fakultetu u Novom Sadu 2006. godine.

 

Savić je agenciji Beta rekao da je Nikolić diplomirao na smeru za menadžment na osnovnim studijama i dodao da je on upisan i u monografiji fakulteta kao student iz generacije diplomiranih studenata 2006/2007. godine. On je dodao je da je tema Nikolićevog diplomskog rada bila vezana za marketing političkih stranaka.

 

Prema njegovinm rečima, Nikolić je za Fakultet za menadžment bio "student kao i svaku drugi" od oko hiljadu studenata koji su do sada diplomirali.

 

"Za nas su to sve pre svega studenti. Diplomirali su kod nas iz raznoraznih partija, ali nama nije važno da li su ti ljudi bili ili su kasnije postali političari ili bilo koja druga profesija", kazao je Savić.

 

Dodao je da Fakultet za menadžment ne želi da bude "umešan u predizborne kampanje". Savić je rekao da su podaci o studentima dostupni, ali se nikako ne mogu dobiti preko telefona ili na osnovu javne prozivke.

Jerkov je u sredu zatražila od Nikolića da objasni na kojem je fakultetu diplomirao, jer javnost ima pravo to da zna.

"Nedavni primeri iz Evrope pokazali su da su najviši državni zvaničnici, zbog toga što su lažirali diplome ili uverenja o doktoratu, morali da podnose ostavke. Zbog toga Tomislav Nikolić mora ovu informaciju staviti na uvid javnosti", navela je Jerkov.

Ona je saopštila da je telefonskim putem dobila odgovor od privatnog novosadskog fakulteta da Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu SNS. Jerkov je dodala da joj je rečeno i da ne može dobiti na uvid njegov studentski dosije, kao i da je Nikolić na tom fakultetu odbranio master rad.

Jerkov je zatražila od Nikolića da objasni građanima Srbije gde je diplomirao, sa kojom ocenom, kako se odlučio potom za fakultet na kojem je završio master studije i šta mu je bila tema master rada.

Ona je ukazala i da je Nikolićeva biografija inače veoma detaljna, osim kada je reč o njegovom obrazovanju. "Izuzetno je problematično da Tomislav Nikolić, koji se kandiduje za predsednika Srbije, krije od javnosti ovakvu informaciju. Da se ne zna ništa o njegovom fakultetskom obrazovanju. To su sve informacije koje građani moraju znati", ocenila je Jerkov.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.04.2012. 14:14
Privatni fakulteti su mnogo lakši od državnih ...Nego...MENE ZANIMA ZAŠTO VEĆ DANIMA NEMA NI JEDAN TEKST O DVERIMA???????????????????????????
Četvrtak 26.04.2012. 16:49
што се бре николић брука са овим? па кога заболе за дипломе? кад су србију водили људи који нису имали "високе" школе, били смо и поштовани и цењени... како дођоше ови са сега-мега дипломама, све отишло у вражју матер...
Četvrtak 26.04.2012. 16:20
Бла, бла, бла .... Томине или Илићеве дипломе, Тачићево и Вуково поштење, Чедини џипови и прашкови, Чанково еуропејство, Динкићеви акционарско-мафијашки региони, Зукорливћев неоотоманизан и све тако у стилу Бајића: "Село гори, а баба се чешља" - измилели пред изборе ко глисте пред кишу политичари из свих могућих безтрагија и понора, шињела, кафтана, мантија незасите жеђи за влашћу! Све чине само да некако Народ опет преваре да им гладан, жедан, презадужен и препонижен опет да право на власт. Они су потпуна супротност по форми надчовеку кога је проповедао Ниче, јер стварају подчовека, али су им резултати исти тј. смрт човека! Макијавели је мала маца за њих, ма једноставно одвратни су!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online