Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 22.04.2012.
18:38
Beta, Srna A

Načelnik Kosovskog okruga uhapšen po prijavi Srba?!

Načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić i Novica Živić optuženi su za podrivanje ustavnog poretka Kosova, tvrdi Novičin sin Dejan, koji ih je jutros posetio u policijskoj stanici u Lipljanu.

Goran Arsić

Dejan Živić kaže da oni nisu optuženi za remećenje javnog reda i mira, kako je ranije saopšteno, već za podrivanje ustavog poretka Kosova i podsticanje na izbore.

On je potvrdio za KiM radio da je njegov otac, inače Arsićev tast, zajedno sa načelnikom Kosovskog okruga, juče bio na fudbalskoj utakmici na kojoj je igrao drugi Novičin sin. Tada je, kako je naveo Živić, grupa mladića počela da ih provocira, a onda su i fizički nasrnuli na Arsića.

"Počeli su da ih provociraju na političkoj osnovi, a onda su Gorana i verbalno napali. Ubrzo je došla policija koja je saopštila da je dobila prijavu da Arsić sa svojim tastom drži politički skup u Starom Gracku, što nije tačno jer su oni posmatrali fudbalsku utakmicu na kojoj je igrao moj rođeni brat. Potom su uhapšeni i odvedeni", ispričao je Živić.

Dejan Živić je napomenuo da njegov otac Novica radi kao sekretar Crvenog krsta u Lipljanu i da nije politički angažovan, te da su priče o njegovim političkim ucenama i pritiscima čista laž. On tvrdi da ni Arsić juče nikoga nije provocirao.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao je da su Arsić i još jedna osoba srpske nacionalnosti privedeni po prijavi nekih osoba koje su rekle da ih je Arsić ucenjivao da izađu na parlamentarne izbore u Srbiji 6. maja.

"Kosovski javni tužilac je odredio pritvor Arsiću, jer je on nekim licima pretio da će ih srpska policija uhapsiti čim pređu u Srbiju ako ne izađu na predstojeće izbore", tvrdi Redžepi.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je da je motiv privođenja načelnika Kosovskog okruga dalje zaoštravanje situacije na Kosovu i zatražio od međunarodne zajednice, posebno od Euleksa, da obezbede zaštitu Srba u pokrajini.

On je istakao da razlog za hapšenje Arsića nije poznat i da ga nema, a da su motiv i cilj jasni - dalje zaoštravanje situacije na Kosovu i Metohiji i zastrašivanje Srba.

Rada Trajković: Pa Arsić je protiv izbora!

 

Poslanik Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova i Metohije Rada Trajković apelovala je na međunarodnu zajednicu da utiče da se uhapšeni Goran Arsić i Novica Živić oslobode.

Trajkovićeva je u pisanoj izjavi Beti ukazala da je hapšenje Arsića i Živića nastavak akcije bezrazložnih hapšenja Srba na Kosovu i Metohiji, čiji je cilj da se svima ostalima pošalje poruka da su nepoželjni na Kosmetu.

"Privođenje Srba na osnovu insajderskih i paušalnih prijava čiji su pravi razlozi unošenje osećaja straha među srpski narod, samo je nastavak smišljene strategije koju sprovodi vlast iz Prištine", rekla je Trajković.

Prema njenim rečima očigledno je da hapšenje uglednih Srba predstavlja poruku svima ostalima da su nepoželjni na Kosovu i Metohiji.

"Arsić važi za tolerantnog čoveka i opravdavati hapšenje time da je agitovao i pretio onima koji nisu hteli da glasaju na predstojećim izborima je neozbiljno, kada smo svi svedoci da je upravo on javno i preko medija pozivao da se ne održe lokalni izbori", dodala je Trajković.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.04.2012. 18:43
Сад ће Рада да заврши ствар. Има она везе у врху те такозване и никад признате, назови државе...
Nedelja 22.04.2012. 18:47
Najobicnija siptarska podmetacina koja ima za cilj zastrasivanje Srba. Ko moze da poveruje u siptarsko obrazlozenje da je:"pretio da ce ih srbska policija uhapsiti" zato sto se protive izborima?! Pa svako zna da tadiceva i daciceva policija radi protiv Srba i u dosluhu sa siptarima. Razmislite malo pre nego sto dajete ne kredibilne izjave.
Nedelja 22.04.2012. 21:22
tipično srpski .šta vredi što u srbiji jedino dr.koštunica govori jedini nešto normalno kad ga više od pola srbije ne sluša.sve sami zombi do zombija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online