Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 19.04.2012.
11:30
Kurir A

Još jedna trudnica umrla u bolnici

Jelena Živanović (34), koja je bila u trećem mesecu trudnoće, umrla je na Uskrs pod još nerazjašnjenim okolnostima na Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) u Višegradskoj u Beogradu.

Jelena će danas bit sahranjena

Jelena je preminula u noći između subote i nedelje 15. aprila, na Uskrs. Bila je u trećem mesecu trudnoće, redovno je išla na preglede i nalazi su joj bili uredni. Nije imala hronična oboljenja. U subotu uveče 14. aprila požalila se na bolove u bubrezima i javila se u Urgentni centar, odakle su je uputili na GAK u Višegradskoj.

Alergija na lek

 

Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra Srbije, kaže da je Jelena Živanović primljena po podne u subotu u bolnicu zbog infekcije mokraćnih puteva.

"Dobila je antibiotik 'longacef', koji se u takvim situacijama daje pacijentima. Pre davanja terapije negirala je bilo kakve alergije na lekove. Međutim, izgleda da se razvila alergija na 'longacef', koja je dovela do anafilaktičkog šoka. Zahtevali smo sudsku i medicinsku obdukciju, posle nje ćemo znati tačan uzrok smrti", kaže Jovanović.

"Tamo je primljena oko 22 sata i zadržana je u bolnici. Pričale smo telefonom, rekla mi je da je primila injekciju i da se oseća bolje. Nisam ni slutila da više nikada neću videti svoju ćerku, da će ubrzo posle tog razgovora biti mrtva", kroz jecaje priča Jelenina majka Radosava Saračević i pita se ko je kriv za smrt njenog voljenog deteta. Kaže da će obdukcijski nalaz biti dostupan za mesec dana.

Jelena Živanović živela je u porodičnoj kući u Budimskoj ulici s majkom, suprugom i osmogodišnjom ćerkom. "Zašto da živim, ne treba mi život kad je moje dete mrtvo", jeca bespomoćna majka, slomljena od bola.

U Ministarstvu zdravlja kažu da će njihova zdravstvena inspekcija ispitati okolnosti pod kojima je umrla Jelena. Sahrana Jelene Živanović održaće se danas na groblju Lešće.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.04.2012. 11:36
Ustase u belim mantilima.treba im. ..Ti mater Treba ispitati te diplome.sta je ovo svaki dan smrtni slucajevi. Zalosno i mucno. Pocivaj u miru jelena
Četvrtak 19.04.2012. 12:08
"...Kaže da će obdukcijski nalaz biti dostupan za mesec dana. ..." Sta bre mesec dana za u roku od 48 sati bi trebalo da nalaz bude dostupan !!! koliko verzija dokumenata cete odstampati ? jednu za arhivu , drugu za policiju , trecu za rodbinu ? a gde je tu istina ?
Četvrtak 19.04.2012. 12:33
Saučešće porodici. Polupismeni i neobrazovani dokoličari ostavljaju komentare i razumeju se u sve i svašta. E, pa polupismeni puku, u zdravstvu i lečenju se svaki dan dogodi više desetina smrtnih slučajeva. Imate knjige i internet, pa se obrazujte malo o anafilaksi, A NE USTAŠE U BELIM MANTILIMA, ILI OBDUKCIJA ZA 48 SATI, polupismeni narode. Inače, ista stanja se događaju od Hjustona do Tokija, ali naravno novinari moraju svaku vest da proprate senzacionalistički, te umrla trudnica ovde, te onde. sramota kakvo smo društvo postali. Razumljiv je bol porodice, kao i želja da neko odgovara, ali su nerazumljivi komentari polupismenog naroda na ovoj, kao i na prošloj vesti o smrti trudnice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online