Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 18.04.2012.
17:18
Srna A

"Istragu zločina nad Srbima na Kosovu ne smeju preuzeti zločinci"

Predsednik Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih Srba sa Kosova i Metohije Milorad Trifunović rekao je Srni da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Euleksa u Gračanici istakao da "Euleks ne sme prepustiti da istragu o zločinima nad Srbima preuzmu oni koji su te zločine počinili".

 "Istragu zločina nad Srbima na Kosovu ne smeju preuzeti zločinci"

Trifunović je naglasio da Euleks ne sme ustupiti istrage o zločinima nad Srbima kosovskim institucijama, ljudima koji su te zločine počinili i dodao da su članovi Udruženja jedinstvenim zahtevom zatražili da Euleks ostane na Kosovu ili da bar zadrži obavezu da u njegovoj nadležnosti ostanu zločini nad Srbima.

"Očekujemo da Euleks prihvati naš zahtev, a od matične države tražimo da izvrši pritisak na međunarodnu zajednicu da Euleks ostane na Kosovu bar u delu istrage zločina nad Srbima", kaže Trifunović.

On je upozorio da se porodice kidnapovanih i nestalih Srba i nealbanaca nikada neće saglasiti da istrage vode oni koji su počinili zločine i koji su kidnapovali i ubijali Srbe samo zato što su pravoslavci.

Sastanak sa predstavnicima Euleksa je prvi sastanak od kada je EU najavila da će izvršiti prenos ovlašćenja sa Euleksa na kosovske institucije.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.04.2012. 18:33
Ko drugi je vodi, koliko ce trebati da se otkrije istina koju svi vec znamo, a kamoli da se privedu zlocinci koji su pocinili do sada najgnusniji zlocin ! Glavni se vratio iz Amerike, gdje je primio blagoslov narucioca zlocina !
Sreda 18.04.2012. 18:41
Siptarski banditi mogu samo na nelegalan i nasilan nacin da se dokopaju bilo kakvih funkcija koje se ne ticu njihovih najblizih plemenskih pripadnika. Utoliko vise su i cudna preterivanja bivseg srpskog ambasadora u Francuskoj, Simica, koji u VESTIMA nasiroko objasnjava novu generaciju siptarskih intelektualaca/boraca kao da su istima obrazovanje i profesioinalnost nepristupacni.
Sreda 18.04.2012. 19:01
Logicno, ali ne vazi za Srbe. U Srbiji su docekivani raznorazni zlocinci, direktni ucesnici ili inspiratori i agitatori. Da pomenem samo Solanu, ili cak sta vise celi NATO pakt docekan od strane njihovih bednih slugu koji vode ovu drzavu i sludjeni narod koji nema ni pravac ni cilj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online