Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Ponedeljak 16.04.2012.
11:11
B92 A

Tabaković: Mladićeva krivica nije dokazana

Funkcioner Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković izjavila je da je Ratko Mladić tragična ličnost, čija krivica za masakr u Srebrenici nije dokazana. Ona je takav stav iznela gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92 sa funkcionerom Demokratske stranke Božidarom Đelićem, odgovarajući na njegovo pitanje o tome da li Srbija treba da sledi ideje pokojnog premijera Zorana Đinđića ili haškog optuženika generala Ratka Mladića.

Jorgovanka Tabaković

- Istina o Srebrenici još uvek nije istražena, ali general Ratko Mladić je jedna tragična figura koji je bio dobar srpski vojnik - rekla je Jorgovanka Tabaković.


Ona je dodala da on jeste bio pošten srpski vojnik, samim tim i heroj.


- Kada budu utvrdili i dokazali da je zločinac, pa me neko uveri, ja ću možda promeniti svoje mišljenje - dodala potpredsednica SNS-a.


Za Zorana Đinđića je rekla da njegov put danas ne slede političari koji vode državu, dok je Đelić naglasio da za njega Mladić i Đinđić nisu isto.


- Zoran Đinđić je bio lider koji je otvorio put modernoj, evropskoj, demokratskoj Srbiji i nikad neću dozvoliti da se on uporedi sa onima koji su optuženi, videćemo da li će se to dokazati na Hagu. Stvari nisu iste, i za nas mi imamo veoma jasne stavove i građani znaju da uprkos teškoćama mi ćemo voditi ovu zemlju na jedan stabilna i predvidljiv način - rekao je Božidar Đelić, član predsedništva DS-a.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.04.2012. 11:17
Његова једина кривица је што Степин и Живојинов потомак и што није дозволио геноцид над српским цивилима као `41-`45. То му Ватикан неће опростити.
Ponedeljak 16.04.2012. 12:00
Теткино дете каже да никада неће дозволити да сеЂинђић упореди са онима који су оптужени ... Слажем се сасвим са тим да они нису за међусобно поређење. Ни помислити не треба да се пореди херој овога народа који је својом крвљу бранио своју земљу са оним ( ви му дајте епитет ) ко је, из сигурне безбедности "пријатељске" нам Немачке, тражио да се Србија још мало бомбардује јер није довољно омекшала! ТА ДВА БИЋА НИКАДА НИСУ БИЛА И НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ЗА ПОРЕЂЕЊЕ!
Ponedeljak 16.04.2012. 13:46
Zbog voditeljke koja je UVEK PRISTRASNA prema vladajućim i Ldp gostima..te zbog njenog nemuštog izgovora...mucanja..silnih okej..okej...već duže ne gledam ovu emisiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online