Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 14.04.2012.
16:41
Beta A

Vladan Glišić kandidat Dveri za predsednika

Pokret Dveri podneo je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) više od 13.000 potpisa građana za kandidaturu Vladana Glišića za učešće na predsedničkim izborima 6. maja.

Vladan Glišić (u sredini) u pratnji simpatizera podnosi kandidaturu

Glišić je posle predaje kandidature novinarima rekao da Dveri počinju borbu za oslobođenje Srbije od okupacije, za vraćanje države građanima i za vraćanje dostojanstva srpskom narodu.

"Ovo je početak jedne duge borbe, predsednički izbori su deo toga kao i parlamentarni izbori i Dveri su krenule da budu na političkoj sceni Srbije, da se bore i da ne odustanu", rekao je Glišić.

On je naveo da će srpske integracije biti ključna tema u njegovoj predsedničkoj kampanji.

"Republika Srpska je zemlja koja se kao srpska zemlja smatra sastavnim delom sveg našeg identitetskog, kulturnog, privrednog i državotvornog prostora tako da Dveri nikada Drinu neće doživljavati kao granicu već kao kičmu srpskog naroda", rekao je Glišić.

Boško Obradović iz pokreta Dveri kazao je da je Vladan Glišić najtalentovaniji političar mlađe generacije u Srbiji i naveo da su svi ostali kandidati za predsednika kandidati političke prošlosti.

RIK je do sada proglasio sedam predsedničkih kandidata: lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i Zorana Stankovića koga su predložili Ujedinjeni regioni Srbije.

Proglašene su i kandidature Jadranke Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka, lidera Liberalno demokratske partije i Preokreta Čedomira Jovanovića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Rok za podnošenje kandidature za učešće na predsedničkim izborima ističe sutra u ponoć, a za proglašenje kandidature potrebno je podneti 10.000 potpisa.  Predsedničku kandidaturu su najavili i muftija Muamer Zukorlić, kao i Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Subota 14.04.2012. 17:36
Ko god ima srce junačko srpsko mora da shvati da je podrška DVERIMA u ovom teškom trenutku za naš narod presudna! NEKA JE BOG UZ NAS NA IZBORIMA,NEKA NAS NOSI SNAGA I HRABROST MILOŠA OBILIĆA,PAMET I STRATEGIJA VLADIKE NJEGOŠA,BORBENOST KARAĐORĐA,SNAGA DUHA TESLINA,POZRTVOVANJE TEPIĆA I SVE NAJVEĆE ODLIKE NAŠIH HEROJA VEČNIH!
Subota 14.04.2012. 18:31
Само да Бог да памети народу да види оно што је очигледно....и Дверима да воде овај народ из менталне и духовне раке у коју су нас закопали.
Subota 14.04.2012. 18:58
Braco Srbi! Sada je vreme za promene. Ako ne podrzimo sada sve sto je Srpsko,sutra nece biti mladih u Srbiji! Glasajmo za Srpske Dveri!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online