Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 14.04.2012.
12:36
D. N. Petrović - Vesti A

Priština provocira, Kfor u pripravnosti

Nakon najave Tačijevog zamenika Kučija da će kosovska policija intervenisati na severu i dovođenja jedinice ROSU u južnu Kosovsku Mitrovicu, komanda Kfora izdala je naredbu svojim jedinicama da spreče bilo kakav pokušaj kosovskih specijalaca da pređu u severni deo grada i naselje Tri solitera.

Za svaki slučaj: Srbi su blokirali puteve koji iz Šaljske Bistrice vode ka Leposaviću


Polovina konvoja ROSU još je u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a druga polovina je juče ujutru, preko Starog trga, Brđana i zaobilazno oko Kosovske Mitrovice brdima upućena u podnožje Bajgore, u mesnu zajednicu Šaljska Bistrica koja pripada opštini Leposavić i u kojoj žive samo Albanci.

Galuči opomenuo Euleks


Bivši administrator UN za region Kosovske Mitrovice Džerald Galuči pozvao je međunarodne misije da što pre saopšte ko je odgovoran za ubistvo Seljvera Haradinaja u severnom delu grada. Galuči je na svom blogu napisao da je Euleks od 8. aprila, kada je u eksploziji bombe ubijen
Haradinaj, a ranjeno njegovo dvoje dece, imao dovoljno vremena da prikupi forenzičke dokaze i saopšti šta se tačno desilo.

- Jednom su pokušavali da se preko ovih sela, izbegavajući Zvečan i Kosovsku Mitrovicu, spuste u Slatinu, a potom preko Leposavića dođu do Jarinja. Za svaki slučaj postavili smo barikade na putevima koji se od Šaljske Bistrice spuštaju ka Ibarskoj magistrali, negde su iskopani rovovi, a negde su nasuti šljunak i pesak. Ako i pokušaju, neće moći da prođu, narod prati svaki njihov pokret - kaže Milutin Stefanović, predsednik MZ Lešak kod Leposavića.


Verovatno se radi o psihološkom pritisku na Srbe, ali i umirivanju njihove javnosti, Tačija ozbiljno pritiska "Samoopredeljenje", ne znamo šta je dogovorio u Americi, prema nekim našim ranijim informacijama, zabranjeno mu je da ponovo pokuša silom da osvaja severni Kosmet - kaže Dragan N, član Civilne zaštite u Leposaviću i dodaje:


- Od njih je sve moguće, možda žele da nas drže u neizvesnosti, iscrpljuju i bar malo nam pokvare Vaskrs. Sve ono oni rade već godinama, a intenzivno od 25. jula prošle godine kada su silom pokušali da osvoje Brnjak i Jarinje. Mislim da će narednih dana zveckati oružjem, a možda i pokušati da napadnu, a posebno kako se budu bližili lokalni izbori u Zvečanu i Zubinom Potoku. Spremni ćemo ih dočekati - kaže ovaj žitelj Leposavića i dodaje da se nada da će Kfor ostati neutralan. 

POVEZANE VESTI

Subota 14.04.2012. 12:49
http://www.youtube.com/watch?v=xd0jOoizEPU&feature=player_embedded
Subota 14.04.2012. 16:27
Hvala Bogu da se i mi organizujemo..i još jednom hvala dobrovoljcima slovenskih zemalja koji su spremni da krenu po zadnjim informacijama....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online