Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 13.04.2012.
15:06
rts rs A

OVK postavila ultimatum Tačiju

Udruženja proistekla iz OVK upozoravaju da će se mobilisati da zaštite Albance na severu Kosova, ako ih ne zaštite kosovska vlada, Kfor i Euleks. Ukoliko kosovske vlasti, Kfor i Euleks ne zaštite Albance na severu Kosova, udruženja proistekla iz nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova zapretila su da će se mobilisati kako bi ih sami zaštitili.

OVK postavila ultimatum Tačiju

Predstavnici tri udruženja iz opštine Srbica oglasili su se zbog stanja na severu Mitrovice nakon poslednjih događaja kada je ubijen Seljver Haradinaj i ranjeni članovi njegove porodice, a posebno zbog "dosadašnjih neuspeha kosovskih i međunarodnih bezbednosnih institucija u odbrani Albanaca".

"Duboko smo uznemireni poslednjim događanjima na severu Mitrovice izazvanim ekstremističkim i terorističkim napadima srpskih paralelnih struktura, kao i srpskih terorističkih i zločinačkih organizacija koje su ubačene na Kosovu. Odlučili smo da mi, bivši borci OVK izađemo i zaštitimo ovdašnje Albance", navodi se u saopštenju.

"Naravno, ako kosovska vlada i međunarodne bezbednosne institucije, Kfor i Euleks ne preduzmu nešto kako bi zaštitili Albance od sistematskog nasilja srpskih ekstremista, mi ćemo se mobilizovati i otići tamo", piše, između ostalog, u zajedničkom saopštenju, koje su potpisali predsednici tri udruženja Hisni Ngucati (OVL), Haki Aruči (SML) i Nebih Ferizi (SHFD).

U saopštenju se dalje navodi da je krajnje vreme da kosovska vlada i bezbednosne institucije učine sve što je neophodno kako bi se albansko stanovništvo zaštitilo od srpskog ekstremizma.

"Došao je kraj našem strpljenju. Bivši borci OVK su pozvani i dalje će biti pozivani i sa njima ćemo se konsultovati o merama koje ćemo preduzeti, o mobilizaciji svih i o načinu za odbranu Albanaca na severu Kosova", zaključuje se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 13.04.2012. 15:17
Za to vreme Srbija obezglavljena . Tadic se sakrio iza ostavke a Dacic nezna sta mu radi policija . Predsednica skupstine izgubljena u prostoru i vremenu
Petak 13.04.2012. 15:25
Nema nikakve sumnje da se pod plaštom ugroženosti ono malo albanaca na severu pokrajine pokušava jedan blic krig..brzi rat osvajanja i proterivanja naših srba i to ovaj put za uvek,da bi se tzv granica učvrstila! Nema zabijanja glave u pesak ! Tadić MORA ODMAH okupiti sve lidere,sve ljude od ugleda,sve generale i javiti u UN da ćemo silom zaštititi naše ljude..jer oni za to nisu sposobni. Pokaži se predsedniče bar jednom da imaš....m.da!
Petak 13.04.2012. 15:45
''OVK postavila ultimatum Tačiju''- Ха, ха, ха...! Какво лицемерје, глупо, дрско и безоразно - достојно њихових језуитских инструктора и саветника. Све смрди на ватиканско-фашистичку зликовачку коалицију, а ружно и глупо као овај хуманоид први с лева (опасна конкуренција папи хитлерјунген Рајцингеру и Стипи крштен-као-православац Месићу). Јаооо, кад их дохватимооо, даће Господ прилику!!! Пливање до Сицилије!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online