Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 11.04.2012.
17:32
Kurir rs A

Nigerijka ušla u SPS zbog Dačića!

Nigerijka Čikadibija Očija, studentkinja prve godine Fakulteta za medije i kratki film na Beogradskom univerzitetu, pojačala je redove socijalista!

Nigerijka Čikadibija Očija, studentkinja Fakulteta za medije i kratki film, posle 12 dana u Srbiji učlanila se u Socijalističku partiju Srbije
 

Iako je u Srbiji svega 12 dana, želela je da se učlani baš u partiju socijalističke orijentacije.

Nemac na izborima

 

Nemac sa srpskim pasošem Verner Čedernig predvodiće listu Socijaldemokratskog saveza Srbije na lokalnim izborima u Prijepolju.

 

- Predali smo listu sa 21 kandidatom za odbornike, koju je podržalo oko 850 mojih sugrađana u Prijepolju. Rešio sam da ostatak života provedem u ovom lepom i pitomom kraju, a u politiku sam ušao jer želim da se posvetim ekonomskom i kulturnom prosperitetu Prijepolja - rekao je Čedernig.

- Bila sam 2009. na razmeni, pa je to presudilo da studiram ovde. Dobila sam člansku kartu SPS od Branka Ružića, koji mi je objasnio za šta se zalaže stranka, a to je ono što je presudilo. Još nisam upoznala lidera Ivicu Dačića, ali, naravno, već sam se informisala da je najbolji ministar u Vladi i da vodi Ministarstvo policije. Na slikama i vestima izgleda vrlo šarmantno, uvek je opušten. Uskoro ću ga i lično upoznati - kaže ova Nigerijka i dodaje da je na Jutjubu čula i kako Dačić dobro peva.

- Ne razumem reči, ali melodija pesme "Miljacka“ je baš kul. Volela bih da i u Nigeriji imamo takve političare. Oni su, znate, pomalo uštogljeni - u dahu priča Čikadibija.

Novopečena socijalistkinja kaže da će, kad nema predavanja, pomagati u kampanji kako bi njena stranka postigla što bolji rezultat.

- Videla sam i druge kandidate, ali moj predsednik stranke nema premca! Znam da je Slavica Đukić Dejanović na mestu predsednika Srbije do završetka izbora. Osim što sam postala espeesovka, naučila sam i nekoliko srpskih reči: vesti, jesti, zdravo, hvala, živeli i, naravno, čvrsto, što je i naš slogan u kampanji. Nadam se da će sledeći razgovor koji budemo vodili biti na srpskom - kaže na kraju Čikadibija.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.04.2012. 18:11
Mi smo slepci, stvarno, cim je neko stranac, odmah je bolji nego Srbin, odmah ga gledamo drugacije, osim mozda bugare, rumune i slicno... Sad je bitno sto je usla crnkinja, ih, sastali se bushman i dushman... Samo se brukaju, stalno...
Sreda 11.04.2012. 17:38
Kad pre dobo drzavljanstvo ?
Sreda 11.04.2012. 17:51
Mi smo stvarno selendra! Sad će i neki Eskim da se pojavi ili možda pingvin?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online