Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 11.04.2012.
15:08
Beta A

Otvorena Sandžačka kuća u Briselu

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin ocenio je, prilikom otvaranja Centra za održivi razvoj - Sandžačke kuće u Briselu, da će takvi projekti pomoći podizanju životnog standarda ljudi, zadržavanju mladih u Sandžaku i da će omogućiti održivi dugoročni razvoj, saopšteno je danas.

Sulejman Ugljanin očekuje da Sandžačka kuća donese pare

"Očekujem da će prekogranična saradnja regije Sandžak, kroz različite projekte, od turističkih do očuvanja životne okoline, biti uspešna i poslužiti kao primer i drugim nerazvijenim područjima Srbije", rekao je Ugljanin a saopštila Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Ugljanin je istakao značaj podsticanja svake inicijative na putu evropskih integracija koja doprinosi reformama u društvu i pomaže kod zajedničkih napora pri rešavanju socijalnih, ekonomskih i problema očuvanja životne sredine, naročito kada takva inicijativa uspostavlja održivu i dugoročnu saradnju između opština više susednih država.

U saopštenju se dodaje da je cilj centra da, na licu mesta u Briselu, obezbedi efikasniji pristup pretpristupnim fondovima Evropske unije.

Svečanom otvaranju prisustvovali su evropski poslanik Milan Zver, predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu Eduard Kukan, kao i visoki predstavnici diplomatskog kora.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.04.2012. 15:13
Srbijo, samo ti gledaj i ne poduzimaj ništa. Otvaraju ambasade (nemogu zasad još otvoreno tako da ih zovu), hoće da budu tvoji predsednici, himna .............. sve je to ispunjavanje obaveza dobijenih od zapada u "ostvarivanju" ljudskih i manjinskih prava. A ti Srbijo,gledaj i dalje ili nešto poduzmi. ĐURĐEVDAN.
Sreda 11.04.2012. 15:46
Posto je deo tzv sandžaka u C.Gori evo koliko oni pazljivije i sa vise opreza gledaju na ovo pitanje.... Vlada Crne Gore nije usvojila Platformu kojom se Sandžak tretira kao prekogranična regija, niti je potpisala ugovor sa Srbijom o promociji te oblasti, rekao je ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Milan Roćen.“Koliko poznajem istoriju, dio Sandžaka je u Crnoj Gori a dio u Srbiji, ali da je neki neupućeni evropski zvaničnik prisustvovao sjednici pomislio bi da se tih dana stvara neka nova država na Balkanu ”, rekao je Knežević.Prema njegovim riječima, Husović ih je obavijestio da je glavni promoter i nosilac tog projekta bila Kancelarija za održivi razvoj Vlade Srbije.
Sreda 11.04.2012. 15:29
muslimani iz raske ne mogu da se odvoje od srbije sve dok najpre ne steknu autonomiju, a to se ne sme nikada dozvoliti. ako budemo jasno definisali granice muslimanskih opstina, onda se mozemo definitivno pozdraviti od raske.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online