Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 10.04.2012.
15:38
Vestionline A

SNS: Povezaćemo Moravu sa Egejskim morem!

- Srbiji je potrebna temeljna promena razvojne i ekonomske filozofije i politike - izjavila je funkcioner SNS-a Jorgovanka Tabaković predstavljajući novi ekonomski model ove stranke. Ona je najavila dva značajna infrastrukturna projekta - Luku Beograd i prokopavanje kanala koji bi povezao Moravu sa Vardarom i Egejskim morem.

SNS: Povezaćemo Moravu sa Egejskim morem!

Srpska napredna stranka (SNS) predstavila je danas ekonomski program koji se zasniva na jačanju proizvodnog sektora, javno-privatnom partnerstvu, koncesijama i jačanju izvoznog sektora, a naprednjaci očekuju da će njihove mere samo u prvoj godini primene dovesti do ušteda u iznosu od najmanje dve milijarde evra.

Na konferenciji su najavljene dva infrastrukturna projekta - prokopavanje kanala koji bi povezao Moravu sa Vardarom i dalje sa Egejskim morem i Luka Beograd na desnoj obali Dunava, koji kako navode, obuhvataju ključne prioritet i potrebe Srbije.

Potpredsednica Glavnog odbora te stranke Jorgovanka Tabaković rekla je na konferenciji za novinare da je Srbiji potrebna temeljna promena razvojne i ekonomske filozofije i politike i da je SNS izradila novi ekonomski model koji će povećati zaposlenost.

"Ekonomski model SNS zasniva se na proizvodnom sektoru, umesto na uslužnom, na štednji i investicijama, umesto na prekomernoj potrošnji, i na javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, umesto na prekomernom zaduživanju", rekla je Tabaković.
Do 15. aprila zahtev za glasanje van prebivališta

Ona je dodala da se primedbe Fiskalnog saveta o nerealnim obećanjima stranaka ne odnose na SNS.

Jedan od prioriteta SNS, dodala je Tabaković, biće borba protiv mita i korupcije, uvođenje elektronske uprave, kako bi porez plaćali svi, kao i obavezno usvajanje završnog računa budžeta na svim nivoima vlasti.

Funkcioner te stranke Milenko Dželetović rekao je da će SNS setom kratkoročnih mera već u prvoj godini, ukoliko dodje na vlast, izvršiti konsolidaciju javnih finansija kojima će uštedeti najmanje dve milijarde evra.

On je rekao da će SNS raditi na hitnom donošenju zakona o javnim nabavkama koji će doprineti milionskim uštedama, uradiće kompletnu reorganizaciju poreske uprave, a biće ozbiljno preispitane i državne subvencije.

Prema njegovim rečima, neophodno je inoviranje strategije privrednog razvoja, zaštita od konkurencije i borba protiv stranih i domaćih monopola.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.04.2012. 19:07
Neka daju Mrkonjiću, prekopaće se kanali za vreme naših, ako ne onda budućih života.
Utorak 10.04.2012. 16:49
Sa morem i plazama, na kojima Srbe cekaju spremne lezaljke, suncobrani, pice i meze, masaza i sve pozele samo da vam poveruju i glasaju za vas. Ovo se jednostavno zove sprdanjem sa opljackanim obespravljenim i izgladnelim narodom.
Sreda 11.04.2012. 06:06
Stanite nije u opste smesno... Secam se te ideje krajem 70-ih i pocetkom 80-ih koja je dosla od strane tada SFRJ i Grcke uz podrsku tadasnje EEK kako bi se skratio recni put do Sredozemlja iz centralne Evrope.SR Nemacka je tada i najvise lobirala za taj projekat Dunav - Morava - Vardar - Egej... Ta prica kako sam dalje informisan potice jos od 1904. god. nije smesno ali isinito...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online