Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 10.04.2012.
08:10
Press A

Mlaznjaci napravili paniku u Novom Sadu

Niski let dva mlazna aviona novosadske avio-grupe ’Galeb G4’, u vlasništvu biznismena Dragana Amidžića, koja su za vreme mitinga Srpske napredne stranke na Trgu slobode nadletala Novi Sad, izazvala su brojne reakcije javnosti, posebno, gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

Foto: Ilustracija

"Bili ste svi svedoci da su dva mlazna aviona letela iznad grada na 100 metara visine i ispuštala razne efekte, a da niko za to ne odgovara i da niko nema mogućnost da utiče na takve pojave. Šta treba sledeći put da se dogodi da bismo tek onda postavljali pitanje ko je nadležan i odgovoran za te avione. Kao gradonačelnik sam odmah nazvao načelnika policije, alarmirao sve žive i nisam dobio nikakvu povratnu reakciju", rekao je rezignirano gradonačelnik Novog Sada, prenosi Press.
 

Dragan Amidžić tvrdi da su pomenuti letovi, kao i svi prethodni ove avio-grupe, bili "100 odsto bezbedni i da nema govora o nekakvoj nebezbednosti".
 

Igor Pavličić

"Od kontrole letenja se prvo traži dozvola, visina, rejon i šalje plan leta, a po dobijanju dozvole pilot je u neprestanoj komunikaciji sa kontrolom. Sve se snima tzv. transporderom i prati se signal letelice, a ako za svega 20 do 30 metara odstupite od planirane visine, dobijate hitno obaveštenje i slede vam rigorozne sankcije. Mi smo u potpunosti ispoštovali minimalnu dozvoljenu visinu od 300 metara iznad grada. Podaci o letu, uostalom, postoje i u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva i vrlo lako mogu da se provere", zaključuje Amidžić.
 

Sukob Pavličića i Amidžića traje odranije, a Press je objavio informaciju o verbalnom duelu njih dvojice, koji se odigrao u novosadskom kafiću "Stratus".
 

"Šta treba sledeći put da se dogodi da bismo tek onda postavljali pitanje ko je nadležan i odgovoran za te avione", kaže Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada. Amidžić je tada prišao stolu za kojim je sedeo Pavličić i, navodno, usledio je kratak i vrlo neprijatan razgovor. Amidžić je tada demantovao tvrdnje da se gradonačelniku obraćao na ružan način i naveo da je rekao "samo vi radite svoj posao, a ja ću svoj".

Utorak 10.04.2012. 09:12
Sve je to....... Održavanje aviona u ispravnom stanju nije nimalo jeftino i zahteva visokostručni kadar. Dali neko uopšte razmišlja da ima ljudi koji još uvek zbog zvuka borbenih aviona u preletu imaju stresne situacije zbog nedavne prošlosti. Šta ako neko nabavi "Šilo" ili "Iglu" i reši problem po svom po svom? Aerodrom "Čenej" je okružen naseljenim mestima, šta ako dođe do kvara ili nesreće? Kolika je bezbednost stanovništva dok im lete iznad glava i kuća? Ko im može garantovati 100% sigurnost i bezbednost? Ako nemože niko, prizemljiti letelice trajno!
Utorak 10.04.2012. 09:29
Oholost i bahatost sa zemlje prenela se na nebo. Nijedan problem nisi resio na zemlji sad oces na nebu, za nebo pozvati novosadsku parohiju jer odavno u toj vojvodini nisu cista posla.
Utorak 10.04.2012. 10:06
Srpski avioni lete na srpskom nebu, šta je tu čudno?Nekome smeta?Pa nisu nemački avioni nego srpski!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online