Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 04.04.2012.
15:06
Beta A

Koštunica: Zašto Srbija, a ne EU?

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je danas da je politika o vojnoj i političkoj neutralnosti zemlje, za koju se zalaže njegova stranka, aktivnija od aktuelne, jer podrazumeva saradnju sa svim zemljama, a ne isključivo sa Evropskom unijom (EU).

 Srbija je na gubitku od 2008.

"Srbija je od 2008. godine na gubitku, teritorijalnom, materjalnom, političkom, ekonomskom i moralnom. Stav o političkoj neutralnosti, koji podrazumeva saradnju sa svima, ali ne na svoju štetu, potpuno je razuman. To nije pasivna politika, već aktivna i realna, aktivnija nego kad se vežete za jedan savez", rekao je Koštunica u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu.

Prema rečima lidera DSS-a, kandidatura za članstvo u EU je mamac, jer se od zemlje kandidata traži da završi neke stvari u svojoj zemlji, koje su, kako je rekao, na njenu štetu.

"Na nama je da učinimo da taj proces zaustavimo. Sve ankete pokazuju da su u manjini oni koji su za članstvo Srbije u EU", naveo je on.

Koštunica je kazao i da onaj ko se u Srbiji drzne da menja politiku "Zapad Istoku, Istok Zapadu" čini nešto potpuno neprirodno. Lider DSS-a je u knjižari "Delfi" u SKC-u predstavio svoju knjigu "Zašto Srbija, a ne Evropska unija" povodom Dana studenata.

On je tom prilikom, odgovarajući na pitanje studenta, rekao i da Kosovo nije izgubljeno jer, kako je istakao, od Srbije se traži da ga se odrekne što znači da nije izgubljeno.

Koštunica je naveo i da su svi na neki način učestvovali u zastupanju stava da je interes Srbije da bude deo EU, ali da se to promenilo, kad se, kako je ocenio promenio odnos EU prema Srbiji, a ne obrnuto.

"Moje prvo reagovanje u tom smislu je bilo kad sam shvatio da je politika 'Evropa nema alternativu' zapravo dogma, koja me podsetila na jednu raniju dogmu o tome da komunizam nema alternativu", dodao je on.

Potpredsednik DSS-a Aleksandar Popović je istakao da Srbija više nema prava na greške i da treba jasno da definiše svoj put. "Niko u srbiji, uključujući i one koji kažu da EU nema alternativu, ne može da kaže gde će taj savez biti za pet godina i po kojoj ceni i kad će Srbija ući u njega", dodao je on.

Sreda 04.04.2012. 15:20
Kostunica je drzavnik...a ne sarlatan kao neki...
Sreda 04.04.2012. 15:24
Srbija zato što je Otadžbina, a ne EU zato što su kolonijalisti
Sreda 04.04.2012. 16:24
"neobavesteni" sve lepo pricas i sve to stoji, ali sta je sa akcijom covece? Zar tripujes da ces pobediti ove vazale na izborima? To je velika iluzija. Izbori se kradu, imaju medije da proglase "pobedu", a njihove gazde na zapadu ce odmah podrzati te rezultate. Demonstracije do pada vlasti (bez rusenja, jer to je svojstveno njima i njihovim zapadnim mentorima) su jedino resenje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online