Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 04.04.2012.
06:43
Večernje novosti A

Marko Milošević ne da ''Bambilend''

Narednih dana koncern "Bambi" potpisaće ugovor kojim će gradu Požarevcu vratiti u vlasništvo svoj deo Bambi parka, površine dva hektara, prema sporazumu sklopljenom prošle godine.

Požarevac hoće da "Bambilend" pripada svim građanima
 


Za uzvrat, na ime objekata dečjeg zabavnog parka podignutog na ovoj parceli, grad će otpisati dug od 700.000 dinara koji je koncern napravio iznajmljujući gradski lokal za svoju prodavnicu "Slatka kuća".

Na isti način, grad namerava da povrati i drugi deo Bambi parka, površine 50 ari, vlasništvo Marka Miloševića, sina pokojnog predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića. On je na svojoj parceli podigao bazen, vidikovac, sportske terene i lavirint, koji se danas nalaze u ruiniranom stanju.
 

Marko Milošević

"Pošto nam je želja da ceo Bambi park pripadne građanima, nameravamo da povratimo i deo zemljišta koji pripada Marku Miloševiću, pod istim uslovima pod kojima smo to obavili i sa koncernom "Bambi". To znači da bi on trebalo da nam besplatno ustupi svoj deo, jer ga je besplatno i dobio, a da mu grad plati za objekte koje je na njemu podigao. Ovakvu ponudu izneli smo javno još pre godinu dana, ali nam se do sada niko iz porodice Milošević nije javio", kaže gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević.

U Markovom delu Bambi parka ovih dana uveliko se izvode radovi, ali niko ne zna s kojim ciljem. Ono što je moguće videti sa ulice, jeste da je betonski deo sa sportskog terena uklonjen i da su dovezene velike količine zemlje. Na pitanje da li mu je poznato da se na toj lokaciji izvode bilo kakvi radovi, gradonačelnik je odgovorio odrečno. Za ove radove ne znaju ni u odeljenju za urbanizam u Gradskoj upravi.
 

"Bez naše građevinske dozvole niko ne može bilo šta da gradi, a za ovu lokaciju do sada nam niko nije zatražio dozvolu", kaže Gordana Ranđelović, načelnik gradskog odeljenja za urbanizam.

Po prijavi građana, na lice mesta izašla je i građevinska inspekcija, ali ni ona nije prikupila više podataka.

"Inspektori su obišla ovu lokaciju, ali tamo nisu zatekli nijednog radnika. Prema njihovom izveštaju, sudeći po zatečenom stanju, tamo se, najverovatnije, samo uređuje zemljište", kaže za "Novosti" Slađana Petrušić, načelnik gradskog odeljenja ispekcijskih službi.

Bambi park podignut je i otvoren 1999. godine, za vreme NATO-bombardovanja Srbije, zajedničkim ulaganjima koncerna "Bambi" i preduzeća "Madona" Marka Miloševića.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.04.2012. 08:02
pa to mu je tatica "ostavio" ?! "badža-poštenjačina"...
Sreda 04.04.2012. 09:25
Bilo bi sjajno da svako mesto u Srbiji ima zabavni park za decu..bazene..uredjena kupalista..da deca ostaju ovde leti a ne da idu na more i ostavljaju pare u stranim drzavama..
Sreda 04.04.2012. 09:49
Još jednom su lupili šamar narodu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online