Nedelja 26. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 02.04.2012.
14:38
Alo! A

Palma: Od ljutog tigra do pitome žirafe!

Lider jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma s pravom je zaslužio epitet jednog od najvećih asova u političkoj gimnastici na domaćoj sceni.

Prešao "trnovit" put od kompanjona Željka Ražnatoviću Arkana do miljenika ambasadora zapadnih zemalja: Dragan Marković Palma
 

U karijeri je prešao "trnovit" put od kompanjona Željka Ražnatoviću Arkana do miljenika ambasadora zapadnih zemalja koji su poslednjih godina omiljeni gosti na seoskoj slavi u njegovom rodnom Končarevu.


Doslednost je do sada najčešće iskazivao u ljubavi prema klasičnoj i folk muzici i životinjama i u animozitetu prema osobama homoseksualne orijentacije.

Antologijska izjava o Betovenu i Šopenu

- Bio sam mali kad su oni bili popularni. Možda da sam bio ovih godina, možda bih i njih doveo da mi pevaju.

I pored toga što je u politiku ušao još s početka devedesetih učlanivši se u "paravojnu" Stranku srpskog jedinstva, za Palmu se malo toga čulo pre ubistva njenog lidera Željka Ražnatovića 15. januara 2000. godine. Pre toga, mnogo poznatiji je bio kao kik-bokser, a nadimak Palma dobio je po kafiću koji je držao u Jagodini i koji mu je bio prvi biznis.

U rodnom gradu je napravio i sopstvenu Televiziju "Palma plus".

O gejevima

- Nemam ja ništa protiv njih, al’ šta da kažem unuci kad šetamo kroz park, a dva muškarca se ljube na klupi? Da joj kažem da su to ujak i sestrić? A kad me pita zašto se ljube u usta -da joj kažem da se nisu dugo videli?

Naredne tri godine, Marković je proveo pomažući udovici Ceci Ražnatović u vođenju stranke koja se bez Arkana brzo osula tako da je na decembarskim izborima 2003. godine ostala van parlamenta. U to vreme, Palma je o Arkanu govorio kao o "čoveku sa vizijom", a žestoko se protivio i slanju vojnih i policijskih generala u Hag i poručivao "izdajničkoj vladi DOS-a da zbog toga treba da ode s političke scene".


Prvi znaci promene političkog kursa dogodili su se 2004. godine, kada napušta SSJ i po ugledu na predsednika Rusije Vladimira Putina osniva Jedinstvenu Srbiju. Te godine postaje i gradonačelnik Jagodine. Vlasti na državnom nivou prvi put se dokopao 2007. godine, kada je ušao u vladu Vojislava Koštunice, istog onog koga je u svojoj patriotskoj fazi optuživao da je u saradnji s Milanom Panićem za pet miliona dolara "prodao glavu Slobodana Miloševića" i dopustio da bivši predsednik SRJ završi u Hagu.

Ordinacija

- Vi ste doktor ekonomije, je l‘ imate ordinaciju?
(pitanje potpredsednici SNS-a Jorgovanki Tabaković)

Ljubav sa Koštunicom trajala je samo godinu dana da bi se na sledećim izborima Marković našao na zajedničkoj listi sa SPS-om i PUPS-om. Iz tog vremena datira i čuvena Palmina rečenica da se „patriotizam ne sipa u traktore“, koja se pretvorila u svojevrstan moto proevropske koalicije, koja je potom sklopljena sa DS-om i G17.

Koalicija sa DS?

- Naravno da je isključena koalicija s Tadićevim demokratama (april 2008)

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.04.2012. 14:45
sa mozgom ko kolibri
Ponedeljak 02.04.2012. 14:39
Betoven
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online