Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 31.03.2012.
09:48 >> 11:37h
Beta A

Traktori stigli pred Palatu Srbije

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine koji su jutros stigli u Beograd privremeno su povukli traktore sa puteva u Srbiji, izjavio je član organizacionog odbora poljoprivrednika, Miroslav Ivković. Oni su prethodno predali svoje zahteve ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću.

Pošto je primio zahteve, Dačić je novinarima rekao da ne želi da ulazi u opravdanost zahteva poljoprivrednika, i da je posao policije da sve učini kako blokade puteva ne bi bilo.

Upitan da li je odluka da se sastane sa poljoprivrednicima deo predizborne kampanje, Dačić je kazao da kampanju ne vodi, i da je neće ni voditi.

"Ako narod za četiri godine nije video šta sam uradio, neće mi onda pomoći nikakvi spotovi. Mislim da moje kolege političari koji se pojavljuju u izbornim spotovima i reklamama rade na svoju štetu", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Dačić je poljoprivrednike posle predaje zahteva primio u Palati Srbije, gde im je priređen koktel, a poljoprivrednici su pre toga ministru uručuli kesu sa pršutom i kulenom.


Miroslav Ivković je istakao da će poljoprivrednici traktore sa puteva povući do 24. aprila, ali da će, ukoliko se do tada ne ispune njihovi zahtevi, potpuno blokirati zemlju.

Ivković je novinarima ispred Palate Srbije jutros rekao da je ovo prvi out od 2004. godine da su poljoprivrednici uspeli traktorima da dođu u Beograd. Ispred Palate Srbije nalazi se više desetina traktora.

"Od 2004 godine poljoprivrednici pokušavaju da stignu u Beograd, kako bi javnosti i političarima skrenuli pažnju na svoje probleme", naveo je Ivković.

Protest poljoprivrednika počeo je u četvrtak, posle odluke Vlade Srbije da poljoprivrednu proizvodnju regresira po prinosima, a ne po veličini obradivih površina, kao do sada.

Poljoprivrednici iz velikog broja vojvođanskih opština krenuli su tada traktorima ka Beogradu, ali ih je policija zaustavila. Oni su odgovorili blokadom puteva po Vojvodini.

Na sastanku sa Dačićem u petak dogovoreno je da oko stotinu poljoprivrednika, ipak, dođe traktorima u Beograd, i uruči zahteve u vezi sa načinom subvencionisanja.

Prvi traktori stigli su u Beograd jutros nešto posle sedam časova, a poljoprivrednici će svoje zahteve predati i predsedniku i premijeru Srbije, Borisu Tadiću i Mirku Cvetkoviću.

POVEZANE VESTI

Subota 31.03.2012. 09:52
Svaka cast poljoprivrednici...Naterajte lazljivu vladu da vam plate ono sto su obecali! Moraju da shvate da vise ne mogu skupljati glasove laznim obecanjima!
Subota 31.03.2012. 09:53
А где не народ да им се придружи и ово прерасте у општи протест и обарање издајничке и лоповске банде? Изгледа свима добро и да не би мењали режим? Е па када не народ такав заслужује тадића да влада још пет мандата. Горе власти и још горег народа тешко је наћи.
Subota 31.03.2012. 11:39
Jao jao jao, ala su perfidno odigrali. Pa nije ovo prvi put da Dacic gasi vatru i da smiruje nezadovoljne zemljoradnike. Radio je on to i za vreme Milosevica. On je vrsan demagog, i zna kako treba sa narodom, zato su njega i poturili. Napravio covek meze, izgrlise se izljubise, i sad Vlada moze da odahne i bez straha da ide na poljoprivredna imanja da grli zivotinje. Uzeo zahteve, obecao da ce se nesto srediti, ovi ljudi pomislise ajde, mozda nam i izadje u susret. Ali pored tog, ima jos i 500.000 drugih zahteva koje niko nije ni pogledao. Da je narod pao na tu pricu nikada ne bi bilo 5. oktobra. Mada, pitanje je da li je i trebalo da ga bude...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online