Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 29.03.2012.
14:49
Beta A

"Kako oni prema nama, tako i mi prema njima"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će svako ko ugrožava ustavni poredak Srbije u narednom periodu biti uhapšen dok ne budu oslobođeni Srbi uhapšeni na Kosovu.

Dačić je rekao da je juče imao mnogo poziva od međunarodnih institucija i ambasada kada su uhapšeni Albanci, a da niko od njih ne reaguje kada su uhapšeni Srbi

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da se na Kosovu hapse Srbe koji krše navodni tamošnji ustavni poredak i upitao koliko bi Srbija mogla da hapsi onih koji na Kosovu krše ustavni poredak Srbije.

"Zamislite koliko ljudi na Kosovu narušava ustavni poredak Srbije, jer je učešće u tamošnjim institucijama, koje Beograd ne prihvata, kršenje našeg ustavnog poretka. Koliko ima onih koji bi mogli da budu na udaru naše policije kada prelaze u centralnu Srbiju", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Dačić je dodao da jučerašnje hapšenje dvojice Albanaca nije bilo u okviru recipročnih mera i nije bilo političko hapšenje, već da su oni uhapšeni na osnovu poternica od ranije.

Na prelazu Končulj juče su uhapšeni Hasan Abazi iz Uroševca, po poternici suda u Gnjilanu i Adem Hurseli, po poternici PU Beograd koja ga tereti za trgovinu drogom.

Ministar je zatražio od države Srbije da pitanje hapšenja Srba na Kosovu postavi kao prioritet jer, kako je naveo, ne mogu srpski policajci da budu uhapšeni na Kosovu samo zato što rade u Vranju i navodno narušavaju ustavni poredak Kosova.

Na pitanje šta podrazumeva pod recipročnim merama, on je odgovorio: "Kako oni prema nama, tako i mi prema njima".

"Mi kada zovemo Euleks, oni kažu - gledaju sa sajta Kosovske policijske službe i nisu informisani, ne javljaju nam se po celu noć. Što onda mene zovete kada su uhapšeni Albanci, informišite se sa sajta MUP-a. E, to su recipročne mere", rekao je ministar.

On je dodao da nije toliki verski fanatik da okrene drugi obraz kada ga neko udari.

Dačić je rekao da je juče imao mnogo poziva od međunarodnih institucija i ambasada kada su uhapšeni Albanci, a da niko od njih ne reaguje kada su uhapšeni Srbi.

Kosovske vlasti su u poslednjih nekoliko nedelja uhapsile nekoliko pripadnika MUP Srbije i zaposlenih u srpskim opštinskim strukturama, kao i trojicu radnika Pošta Srbije. Svi se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka Kosova.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.03.2012. 14:54
Hapsiti i onog ko Kosovu narušava ustavni poredak Srbije ali i onog ko u Srbiji narušava ustavni poredak Srbije. Bez izvinjenja. Bez kaucije.
Četvrtak 29.03.2012. 15:11
"Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će svako ko ugrožava ustavni poredak Srbije u narednom periodu biti uhapšen dok ne budu oslobođeni Srbi uhapšeni na Kosovu." A posle toga mogu da rade sta oce ? Kakav ministar takva i policija / zandarmerija
Četvrtak 29.03.2012. 18:08
Е Дачићу, Дачићу, сад си нашо да хапсиш а где си до сад? Па не иживљавају се они над србима од јуче! Што их до сад ниси хапсио? Ти да си прави СРПСКИ министар полиције одавно би оног Зукорлића лишио слободе! И све сличне њему који стварно и јавно да јавније не може да буде угрожавају уставни поредак Србије! иначе и ја послах маил!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online