Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 23.03.2012.
11:12
Mondo, Večernje novosti A

Srbija: Postani diplomirani savetnik estradnih i javnih ličnosti

Šta bi zvezde sa estrade trebalo da obuku, kako da se šminkaju i ponašaju u javnosti može da se uči i na "univerzitetu". Tako u Beogradu, Novom Sadu, (uskoro i u Šapcu) radi Univerzitet prirodne medicine, gde se na jednom od smerova dobija zvanje "savetnik estradnih i javnih ličnosti". Može tu za dve-tri godine da se izuči i za terapeuta za bolesti zavisnosti ili za psihoterapeuta i duhovnog savetnika. Vlasnik je Željko Stanojević, profesor hebrejskog!

Neki univerziteti upisuju studente bez srednje škole. Na Univerzitetu prirodne medicine jedan profesor na pet (čudnih) predmeta
 

Iako se ove studije reklamiraju da imaju akreditacije u Americi i Evropskoj uniji, u Srbiji nemaju baš nikakve dozvole za rad i nisu u zvaničnom obrazovnom sistemu.

"Do sada nismo dobili prijavu protiv ove obrazovne institucije, ali već u startu je sporno što koristi naziv “univerzitet”, jer to nije", objašnjava za "Novosti" Velimir Tmušić, načelnik Republičke prosvetne inspekcije.

"Problem je što, kada bismo dobili prijavu protiv njih, ne možemo da ih kontrolišemo, jer nisu u obrazovnom sistemu. Mi takve slučajeve prosleđujemo policiji, Tržišnoj i Inspekciji rada."

I u Komisiji za akreditaciju kažu da ova visoka škola nema akreditovan nijedan studijski program i da ne znaju ni da postoji.

Već imena tih programa su sporna i takvi sigurno ne bi bili akreditovani", naglašava prof. dr Endre Pap, zamenik predsednika Komisije za akreditaciju.

A na "Univerzitetu prirodne medicine" trenutno se školuje sedamdesetak studenata samo u Beogradu. Odeljenje postoji i u Novom Sadu. Školarina je od 1.200 do 1.800 evra godišnje. U rasporedu stoji da, na primer, u jednom danu predmete dermatologija, hemija, upotreba droge i alkohola i neurologija - sve predaje jedan profesor!

Može da se studira i "onlajn", čak i na smeru za kozmetičara, koji zahteva praksu. Može da se upiše i bez završene srednje škole.

"Postoji prijemni ispit, ali nije eliminacioni. Nije važan ni prosek iz srednje škole", rekao je za "Novosti" Miloš Pavlović iz studentske službe.

Da biste bili savetnik za estradne i javne ličnosti, treba prvo da završite dve godine smera za estradnog stilistu, a onda je treća godina nadogradnja za savetnika, objašnjava Miloš Pavlović. Za dve godine može da se postane terapeut za bolesti zavisnosti, a za tri duhovni savetnik, pišu "Novosti".

Petak 23.03.2012. 11:21
Ево један духовни савет "естрадним звездама" - носите се у п.м.! И то све без дипломе "универзитета природне медицине"...
Petak 23.03.2012. 11:25
covek moze biti savetnik samo nekom ko je obrazovan i slobodan u donosenju odluka. Posto to nisu ni nasi politicari ni nase estradne zvezde to je prvo potrebno naci im ucitelje osnova ekonomsko-filozofskog obrazovanja. (Filozofiji pripadaju kao grane sociologija i etika.) Tako ispada da nekvalifikovani savetnici (jer ni oni nemaju osnove ekonomsko-filozofskog obrazovanja) trebaju savetovati one koji ne bi razumeli ni kvalifikovane a kamoli da mogu razumeti ove nekvalivikovane; koji su preskocili osnove obrazovanja za savetnika javnih licnosti. Komplikovano? Da, ali tome nisam ja kriv. To je tako i - quit.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online