Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 22.03.2012.
10:30
Beta A

Žandarmerija blokirala put kod Jarinja

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović rekao je danas da su pripadnici Žandarmerije MUP Srbije zatvorili alternativni put kod prelaza Jarinje koji Srbi koriste kako bi izbegli prelaze na kojima su kosovski zvaničnici i pogranični policajci.

Mup Srbije blokirao alternativni put
 

Ivanović je za agenciju Beta kazao da je put, koji vodi od Jarinja ka Rudnici, zatvoren jutros.

Vest su agenciji Beta potvrdili i drugi građani koji su bili u koloni koju su žandarmi usmerili sa alternativnog puta na zvanični prelaz Jarinje.

Ivanović je dodao da su ga najpre u blizini Jarinja zaustavili američki vojnici Kfora, legitimisali ga i propustili, a da mu je potom srpska žandarmerija "onemogućila dalje kretanje".

"Upozorio sam ih da smo mi državljani Republike Srbije, da imamo lične karte i da imamo pravo da se krećemo, da je njihovo ponašanje protivustavno i protivzakonito", rekao je Ivanović.

On je dodao da su mu žandarmi kazali da imaju naređenje iz Beograda i da će blokada "potrajati duže".

Ivanović je ocenio da slobodu kretanja Srbima uskraćuje srpska žandarmerija koja pokušava da u potpunosti sprovede dogovor o integrisanom upravljanju carinom, i dodao da je "očigledno da je to dogovor sa Prištinom i Briselom o ukidanju srpskih institucija".

Srbi sa severa Kosova masovno bojkotuju prelaze Jarinje i Brnjak zbog prisustva kosovskih zvaničnika i za prolazak u centralnu Srbiju koriste alternativne puteve.

Predstavnici Srba sa severa Kosova optužili su krajem februara žandarmeriju da je uklonila barikade koje su Srbi držali u međuzoni kod prelaza Jarinje i Brnjak kako bi blokirali rad tih prelaza.

Timovi Prištine i Beograda dogovorili su se o integrisanom upravljanju prelazima u decembru.

Četvrtak 22.03.2012. 11:56
Барем знамо да смо дотакли дно дна а и који метар у дубину рекорда ради....сада само може да буде боље...окитити бандере на теразијама са дачићем и преокретом ....жандармерију десетковати и протерати из земље у хрватску и албанију и пријатељске нам земље јер имају очито исте циљеве.... издаја је смешна реч овакве ни у ад не примају.....
Četvrtak 22.03.2012. 11:27
ma .. ne treba nam niko samo smo sebi najveci nepriteljji .... nigde nema drugde u svetu samo srbin srbina sve vreme sputava ...
Četvrtak 22.03.2012. 13:14
Brane srbima da slobodno idu svojom zemljom! SLUGE OKUPATORA! ZNA SE KAKO NA KRAJU PRODJU IZDAJNICI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online