Subota 5. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 21.03.2012.
17:22
Beta A

Jeremić: Srbija je partner obema Amerikama

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je danas u Vašingtonu, na zasedanju Organizacije američkih država (OAD), da ta asocijacija ima "najznačajniju ulogu u obezbeđivanju mira, stabilnosti i prosperiteta na zapadnoj hemisferi" i da je Srbija sa njom poslednjih godina ojačala saradnju.

Srbija je zemlja posmatrač u OAD koju čine sve države Severne i Južne Amerike, kao i ostrvske države u Karipskom moru

Jeremić je ukazao da je iz memoranduma o razumevanju, koji je Srbija pre dve godine potpisala sa OAD, proisteklo jačanje sveobuhvatne saradnje sa ovom asocijacijom u brojnim oblastima, kao što je školovanje studenata iz Latinske Amerike i karipskih država na Univerzitetu u Beogradu.

Prema Jeremićevim rečima, Srbija je sa mnogim od tih zemalja intenzivirala političke konsultacije, a on lično je, kao ministar spoljnih poslova, obišao 18 članica OAD, pri čemu je u nekim bio "mnogo puta".

Jeremić je izjavio da Srbija u potpunosti podržava zajedničke napore zemalja OAD u borbi protiv organizovanog kriminala i ukazao da "koordinisane policijske mere, u sprezi sa harmonizacijom nacionalnih mehanizama za prevenciju kriminala i zakonodavnim okvirima, imaju ključnu ulogu" u borbi protiv njega, njegovih uzroka i efekata.

Srbija je pojačala policijsku i pravosudnu saradnju sa jednim brojem zemalja zapadne hemisfere, "a taj proaktivni pristup dao je rezultate u vidu nekoliko uspešnih zajedničkih akcija protiv švercera i krijumčara krupnog renomea", rekao je Jeremić.

Kako je ocenio, "Srbija je sada, obema Amerikama, jedan od najznačajnijih evropskih partnera u borbi protiv transatlantskog šverca droge".

"Podržavamo snažnu odbranu i promovisanje demokratskih vrednosti i institucija, ljudskih i manjinskih prava, socijalne pravde i zaštite životne sredine, polne ravnopravnosti i održivog razvoja (u OAD)", rekao je Jeremić.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.03.2012. 17:31
"...Prema Jeremićevim rečima, Srbija je sa mnogim od tih zemalja intenzivirala političke konsultacije, a on lično je, kao ministar spoljnih poslova, obišao 18 članica OAD, pri čemu je u nekim bio "mnogo puta..." Овај се хвали туристичким путовањима које му ми плаћамо... Запустели српски рудници плачу за оваквима....Прекинимо тај плач на Ђурђевдан!!
Sreda 21.03.2012. 17:35
Ima u njemu i malo patriotizma u odnosu na ostale iz DS-A..tako da bi mogao biti kuvar u Reckovom rudniku....
Sreda 21.03.2012. 17:49
lopina
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online