Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 20.03.2012.
14:12
B92 A

"Vlast da ćuti o Verici Barać"

Srbijanka Turajlić poručila je da je licemerno što političari sada daju "srceparajuće" izjave o Verici Barać, kada su je ranije saplitali i omalovažavali. Ona je rekla da građani Srbije moraju da se suoče sa činjenicom da je Verica Barać bila jedina do kraja dosledna u borbi sa korupcijom i da je gubitak takve osobe svojevrsna opomena građanima da moraju što pre da se angažuju u borbi koju je ona beskompromisno vodila.

Verica Barać

Pošto je objavljeno da je predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać preminula posle duge i teške bolesti - javnost je bila nepodeljena u oceni da je to veliki gubitak za Srbiju. Jutrošnji naslovi u novinama opisuju Vericu Barać kao "Oličenje borbe za bolju Srbiju" i "neustrašivog borca protiv korupcije" protiv koje je bila do poslednjeg trenutka.

Profesorka Beogradskog univerziteta u penziji Srbijanka Turajlić rekla je za Radio B92 da građani Srbije moraju da se suoče sa činjenicom da je Verica Barać bila jedina do kraja dosledna u borbi sa korupcijom i da je gubitak takve osobe, svojevrsna opomena građanima da moraju što pre da se angažuju u borbi koju je ona beskompromisno vodila.

"Smrt svakog čoveka nikog ne ostavlja ravnodušnim, ali kada se radi o Verici Barać onda je to jedno pojačano osećanje tuge, jer je ona jedna od retkih časnih i poštenih osoba kojih u ovoj zemlji, rekla bih, ima sve manje. Osetiće se praznina, ali možda to, s druge strane, natera građane koji su se oslonili na to da će Verica Barać da radi ono u šta je još mnogo građana moglo da bude uključeno, dakle možda će to naterati još nekog da se pomeri", kaže Turajlićeva.


"Ono što u celoj stvari meni ostavlja gorak utisak jesu srceparajuće izjave naših političara, koji nisu štedeli truda u poslednjih sedam, osam godina da napadaju Vericu Barać gde god je to bilo moguće, da je ometaju u radu, da je omalovažavaju. Prosto mi se čini da pristojnost nalaže da vlast ovog momenta makar ćuti s pijetetom i da ne pokušavaju da i na Verici Barać stiče neke predizborne poene", rekla je Turajlićeva.

Utorak 20.03.2012. 14:17
G.dji Barac neka je laka zemlja..Njena dusa je mirna..borila se protiv lopova..A vas gospodine il gospodjo nije sramota da srbe svuda i za svasta proglasavate krivim ? Za koga vi radite?
Utorak 20.03.2012. 21:53
Slava hrabroj zeni Verici Barac. Ovoj Turajlićki je najpametnije da se ne javlja. Ona je bila veliki promoter Otpora, koji je i doveo ovu bagru na vlast. Sad se svi nasli da kritikuju (ona, Dinkic, Ceda, ...), sto su sami zakuvali i napravili, i bili debelo placeni za svoj prljavi rad na unistenju svoje zemlje (ako Srbiju i smatraju za svoju zemlju).
Utorak 20.03.2012. 18:44
Vlaste je licemerna!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online