Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Petak 16.03.2012.
17:17
Vestionline A

Petrović: Srbija krši Rezoluciju 1244

Zamenik premijera samoproklamovane republike Kosova Slobodan Petrović ocenio je da bi održavanjem lokalnih izbora na Kosovu Srbija još jednom prekršila Rezoluciju 1244 SB UN, kao i da rezultate tih izbora niko ne bi priznao.

"Nije novina da Srbija, i samo Srbija, podržava već postojeće lidere institucija pod sistemom Republike Srbije sa kojima ne komunicira niko. Osim što primaju lične dohotke, oni ne služe ničemu drugom", rekao je Petrović za beogradski nedeljnik Novi magazin.

Prema njegovim rečima, bez obzira šta će Srbija odlučiti povodom lokalnih izbora na Kosovu, to neće uticati na srpske stranke koje učestvuju u privremenoj Vladi Kosova.

Slobodan Petrović i Hašim Tači

"Mi smo okupljeni sa ciljem da pružimo direktnu podršku opstanku Srba na Kosovu, da ukažemo na važnost ekonomskog razvoja, da pomognemo da se gradi, da omogućimo slobodu kretanja i slobodu govora, a ne da pričamo bajke narodu", rekao je on.

Petrović je dodao da bi bilo "idealno" da Srbija uopšte nije raspisala lokalne izbore na Kosovu, ali da će biti "doprinos" i ako u međuvremenu posluša savet međunarodne zajednice i odustane od tih izbora.

"Mi svi znamo da međunarodna zajednica neće podržati lokalne izbore. Ovih dana oglasila se i Evropska unija po tom pitanju. Ko još treba da se oglasi? A da i ne pominjem to što održavanjem lokalnih izbora podižete tenzije i izazivate netrpeljivost i napetost među zajednicama na Kosovu", dodao je on.

Zamenik premijera Kosova ocenio je da su republički i predsednički izbori Srbije prihvatljivi na Kosovu, da su uslovi za njihovo održavanje definisani Ahtisarijevim planom, ali da Srbija mora da identifikuje partnera za taj proces i dobije saglasnost Prištine.

"Pretpostavljam da će sada neko reći:"Što saglasnost ako je to sve Srbija", ali ja ću reći koja je onda svrha pregovora? Ako sa Prištinom razgovarate o katastrima, o regionalnom predstavljanju, šta vas onda sprečava da razgovarate o izborima? Previše je kontradiktornosti, a sve to radi izborne kampanje", rekao je Petrović.

POVEZANE VESTI

Petak 16.03.2012. 17:18
nevidjeni izdajnik i to sedi pored zlocinca ... bez reci ...
Petak 16.03.2012. 17:22
Izdajnik...najgore vrste...I ti ces sa tvojim gazdom preko prokletija...kad-tad!
Petak 16.03.2012. 18:26
Cula ZABA da se konji potkivaju pa i ona digla nogu, ali i dalje KREKECE
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online