Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 15.03.2012.
09:25
telegraf.rs A

"Kalgon" se izvinio zbog "očerupane" Srbije

Vlasnik brenda "Kalgon", firma "Rekit Benkizer", poručio je da je sporna reklama za čistac kamenca u kojoj je prikazana mapa Srbije bez Kosova i Metohije i Vojvodine nastala tehničkom greškom.

U Vojvodini i na KiM nemaju problem sa tvrdom vodom

"Nikakva zla namera nije postojala, u pitanju je greška tehničke službe. Poslovna politika kompanije je apsolutno poštovanje svakog kupca", objasnili su iz "Kalgona".

Oni su još jednom izrazili žaljenje zbog eventualnih neprijatnosti koje je spot mogao izazvati kod građana Srbije.

"Celokupan marketing dolazi iz centrale za Balkan, koja se nalazi u Rumuniji. Oni će se po pitanju sporne reklame uskoro oglasiti saopštenjem. Od juče se emituje spot sa pravom mapom Srbije", dodali su iz "Kalgona".

Emitovanje reklame izazvalo je reakcije srpskih političara, koji su poručili da emitovanje reklame predstavlja sramotu zbog koje bi neko trebalo da odgovara.

Dragan Todorović, zamenik predsednika SRS, oštro osuđuje pojavljivanje ove reklame, ali napominje da nije iznenađen sve češćim pojavljivanem u medijima i na internetu Srbije bez Kosova ili Vojvodine.

"Mene to uopšte ne čudi, jer smo pod određenom vrstom okupacije. Ako Čanak predstavlja Vojvodinu kao republiku, štampa njen pasoš, šta onda očekivati od Nemaca ili Rumuna koji prave reklame za ovdašnje tržište? Da smo normalna i uređena država te reklame ne bi bilo. To je sramota za svakog našeg građanina", ističe Todorović.

Miroslav Markićević, poslanik NS, smatra da je prikazivanje ovakvih reklama određena vrsta pritisaka na građane Srbije.

"Pritisci dolaze iz naše zemlje, a pogotovo iz inostranstva. Ne treba da im podležemo, pogotovo onima iz medija i sa interneta. Ogavno je to što se to desilo, ali je dobro što se na vreme reagovalo, pa je reklama povučena iz programa", ističe Markićević.

RRA: Propust kompanije, ali i urednička greška

Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA, rekao je da je ovo regulatorno telo odmah reagovalo posle uočavanja reklame i obustavilo emitovanje sporne reklame na svim televizijama.

"Ovo je propust jedne velike i ozbiljne kompanije, ali to je i urednička greška, jer je i reklamni materijal potrebno pregledati. Ko zna šta tako sve može da se pojavi", kaže Karadžić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.03.2012. 10:27
uzeli su debele pare za nazovi "gresku". kretncine. nista nije slucajno kad su kvazi mape u pitanju a narocito kad se radi o srpskim granicama. treba im blokirati reklame na svim srpskim medijima.
Četvrtak 15.03.2012. 10:36
Није у питању никаква грешка већ је то део пропагандног рата који је на делу у Србији деценијама. Једини који греше су грађани Србије и допуштају да они који ово омогућавају и даље буду на власти.
Četvrtak 15.03.2012. 10:17
Interesantno, posle dogovora Borka i Edite mnogi pocese naglo da grese . Dali su to greske??? Verujem da nase okruzenje o ovom dogovoru zna vise od nas odnosno rekao bi da mi neznamo nista.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online