Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 12.03.2012.
16:51
Beta A

Jeremić: Obaveštavamo svet o fusnoti

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je danas da je Ministarstvo spoljnih poslova u intenzivnim komunikacijama sa svim zemljama sveta, kako ne bi došlo do pogrešnog tumačenja dogovora Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova.

Vuk Jeremić ne želi da priča o detaljima diplomatske akcije
"Sadržaj te komunikacije je jasna definicija šta se dogodilo u Briselu. Da nema nikakve konfuzije, pogrešne interpretacije toga šta znači taj dogovor", rekao je Jeremić na konferenciji za novinare posle razgovora sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom.

Na pitanje da potvrdi pisanje medija da je Ministarstvo uputilo pisma zemljama koje još nisu priznale Kosovo da, posle sporazuma Beograda i Prištine, to ne čine, Jeremić je rekao da je preduzet "niz koraka koji uključuju pismenu korespondenciju", ali da ne može da govori o detaljima.

Povodom navoda u medijima da su Albanci prihvatanjem sporazuma o predstavljanju Kosova implicitno prihvatili nove pregovore o statusu, Jeremić je rekao da "status ni na koji način nije dodirnut ovim dogovorom".

On je dodao da je jako važno da zemlje širom sveta nastave da podržavaju dijalog Beograda i Prištine time što neće menjati stav o nezavisnosti Kosova.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.03.2012. 17:24
Hoce li uci i u ustav? Srbija ima dve pokrajine od kojih se jedna zove ..fusnota sa zvezdicom?
Ponedeljak 12.03.2012. 18:03
to sto druge zemlje nisu priznale kosovo razlog je njihove licne prirode a ne sto nas vole. Tako da za njih je nebitno da li kosovo ima zvezdicu ili je nema. To sto vi stvarno mislite da ste nekoga ubedili da ne prizna kosovo grdno se varate. To vam je poklon Rusije i Kine. Vasa politika ne moze da ubedi ni srpski narod da vam verujue a tek svet. Ne trosite papir dzabe.
Ponedeljak 12.03.2012. 18:17
priznavanje kosova ne zavisi od vase zelje vec od licnog interesa istih koje ga nisu priznale.Koliko ste vi nekoga ubedili da ne prizna Kosovo pokazuje vasa licna volja da vise verujete onima koji su nas bombardovali, proterali sa kosova i na kraju vas ubedili i da ga priznate. Priznali ste ga sa zvezdicom kao da se radi o hotelu Kosovo a ne o delu Srbije. Zahvaljujuci Rusiji i Kini imali smo jos malo postovanja u svetu ali sada je i to nestalo tako da vam vise niko ne veruje jer ste izigrali i poslednju sansu. Zalosno je sto ste ubedili narod da je standard zivote vezan za izdaju teritorija pa ste zato i tacijevo vadjenje bubrega abolirali visim interesima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online