Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 12.03.2012.
04:21
Večernje novosti A

Bogdanović: Priština obmanjuje Srbe

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović naveo je da nisu tačni navodi da će Srbi od 1. juna morati da koriste kosovska dokumenta i registarske tablice i dodao da Priština time provocira kosovske Srbe, saznaju beogradski mediji.

"Ništa u vezi sa ovim pitanjima još nije precizirano", rekao je za ''Novosti'' Bogdanović.

On je dodao da će tablice i dokumenta biti tema pregovora između šefa beogradskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića i evropskog posrednika Roberta Kupera tokom ove nedelje.

Obmane Prištine: Goran Bogdanović

"Međutim, značajan broj Srba koji žive južno od Ibra koristi pomenute tablice i kosovska dokumenta zarad sopstvene bezbednosti. To ne znači da ih priznaju, već su jednostavno primorani na to kako bi mogli slobodnije da se kreću. Svima je poznato koliko je bezbednosna situacija na ovom području teža nego na severu Pokrajine", rekao je Bogdanović.

On je dodao da Srbe na severu KiM niko ne može naterati da koriste tablice ili dokumenta kosovskih institucija, koje ne postoje na ovom području.

"To pitanje treba rešiti na višem nivou i nadam se da će to biti deo dogovora pregovaračkih timova. Ali istovremeno se mora poštovati volja građana severa Kosmeta i ne mogu im se nametati ni registarske oznake niti dokumenta. Ovo pitanje biće definitivno rešeno kada se odredi status severa", ističe Bogdanović.

Ministar kao nedopustivo ocenjuje to što je Euleks na prelazima Jarinje i Brnjak delio letke u kojima piše da građani Kosova od 1. juna moraju imati KS ili RKS tablice, kosovske lične karte, vozačke i saobraćajne dozvole.

"Euleks je te letke povukao posle intervencije našeg ministarstva, ali se tim potezom, nažalost, još jednom svrstao na stranu Prištine, što nije dobro", ocenjuje Bogdanović.

Šef beogradskog tima u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da će sledeće nedelje preneti evropskom posredniku Robertu Kuperu, u razgovoru putem video-linka, da moraju da se zaustave zloupotrebe Prištine i pokušaji nametanja kosovskih registarskih tablica i ličnih dokumenata građanima Srbije.

Stefanović, koji će sa Kuperom sledeće nedelje razgovarati o implementaciji postignutih dogovora, ponovio je da je Vlada Srbije u punom smislu opredeljena da primeni sve dogovore, ali da zloupotrebe moraju prestati.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.03.2012. 07:13
Bogdanović: Priština obmanjuje Srbe Bogdanović: ........... obmanjuje Srbe
Ponedeljak 12.03.2012. 07:02
jedan u klin, jedan u plocu. Dogovorite se kad lazete sta ce ko da kaze. Zasluzili smo bar malo postovanja. Dali je moguce da neznate sta ste potpisivali. Drugi put zapamtite sta potpisujete i kao podsetnik drzite tekst u dzepu.
Ponedeljak 12.03.2012. 05:02
Srbi na KiM su prepusteni na milost i nemilost,vlast sprovodi ono sto su potpisali,a to je priznavanje nezavisnog KiM,sa svim atributima drzave,i sve dok je ova vlast na celu Srbije,Srbi na KiM se mogu uzdati samo u sebe,i ciniti ono sto moraju da se zastite.Mart 4.,takozvana Presednica,takozvanog nezavisnog KiM,je u poseti u Boston,imala zvanicnu posetu u Bostonu,Americkoj Pravoslavnoj crkvi,a primio je Vladika Nikon,pa je prisustvovala i Liturgiji,a zatim se slikala sa parohijanima.Nema protesta povodom ovog necuvenog postupka od nijedne Pravoslavne Crkve,posebno srpske iz Amerike,Kanade, Australije,niti iz SPC iz Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online