Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 08.03.2012.
14:35
Srna A

Kosovske registracije, dogovorene ili ne?

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da preregistracija vozila na Kosovu i Metohiji na oznake "KS" i "RSK" nema veze sa dogovorima u Briselu, kao što je izjavio šef Euleksa.

Potez Euleksa nije u skladu sa dogovorom u Briselu : Borislav Stefanović
 

Stefanović je rekao da je potez Euleksa, koji je delio letke o preregistraciji vozila, jednostran i neprihvatljiv, te da Srbi sa Kosova imaju pravo i na srpska dokumenta i tablice.

Euleks je juče na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje delio letke u kojima se navodi da svi građani Kosova koji voze automobile moraju do 1. juna imati "KS" ili "RKS" tablice, kosovsku ličnu kartu, vozačku i saobraćajnu dozvolu.

On je naveo da će Beograd narednih dana izaći sa adekvatnom inicijativom u vezi sa ovim problemom, ali nije želeo da otkriva detalje, navodeći da se pokušavaju zaobići prepreke koje Priština postavlja pred kosovske Srbe.

"Mi ćemo kao država i vlada morati uskoro da pronađemo neko rešenje koje će omogućiti normalno funkcionisanje naših građana da koriste svoja dokumenta i tablice", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, ono što je najavljivano u lecima, koji su u međuvremenu povučeni, pokazuje da je to bio pokušaj da se "ide u korak" sa zahtevima Prištine.

Šef Euleksa Gzavije de Marnjak rekao je da je sadržina letaka koje je juče delio Euleks u saglasnosti sa sporazumom Beograda i Prištine o slobodi kretanja.

"Ali, stoji da forma letka nije idealna i zbog toga smo odustali od njegovog deljenja", rekao je de Marnjak i dodao da je "u principu, sadržina poznata svim ljudima koji iole prate šta je dogovoreno u dijalogu između Beograda i Prištine".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.03.2012. 14:37
"Mi ćemo kao država i vlada morati uskoro da pronađemo neko rešenje koje će omogućiti normalno funkcionisanje naših građana da koriste svoja dokumenta i tablice", rekao je Stefanović. Pa zar u pregovorima nije to dogovoreno.Stalno se Srbi zamajavaju nekakvim pricama ali to osecaju po svojoj kozi.BANDO!!!!!
Četvrtak 08.03.2012. 14:41
ee eeee pa ovaj se spetljao ko pile u kucinu nezna vise ni sta se dogovarao sa prijateljima sipcima ili se sad samo pravi lud, kao pa nismo mi to oni tako hoce ali videcemo ,nesto cemo vec preduzeti mislim ovih dana,eee govedo jedno
Četvrtak 08.03.2012. 16:08
Сваки усташа би био презадовољан са Тадић-ијем и његовом српском политиком. Он је довео Еулекс окупаторе без једног испаљеног метка.Тако доброг вазала још никада Балкан није понудио својим непријатељима. Стефановић се бори за колач, а поклања Шиптарима целу торту.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online