Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.03.2012.
10:58
danas.rs A

Velji Iliću tata ostavio bazenčić od 20.000 €

Lider Nove Srbije Velimir Ilić kaže da i nije toliko imućan iako ima oko 30 nekretnina, starački dom i bazen u kući i da se ne boji najavljenog preispitivanja svoje imovine...

On u intervjuu za list Danas navodi da će Nova Srbija od nadležnih državnih organa zatražiti da preispitaju poreklo imovine funkcionera DS Srđana Šapera, savetnika predsednika Republike Nebojše Krstića i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

I nisam toliko imućan: Lider Nove Srbije Velimir Ilić ima oko 30 nekretnina, starački dom i bazen u kući i da se ne boji najavljenog preispitivanja svoje imovine
 

"Ima indicija da su oni, zloupotrebljavajući službeni položaj, uvećali svoju imovinu, a za Đilasa se čak tvrdi da je za vreme obavljanja funkcije gradonačelnika uvećao svoje bogatstvo osam puta. To će biti naš odgovor na zahtev DS koja traži da se preispita odakle mi bazen, starački dom i tridesetak raznih nekretnina", kaže Ilić i dodaje da i nije neki presedan to što u kući ima bazen jer ga ima svaka imućnija kuća u Beogradu. Takođe navodi i da je taj bazen napravljen mnogo pre nego što je on postao ministar.

"Zar je trebalo kad sam postao ministar da ga srušim, da ne bih upadao u oči demokratama? Uostalom, ja sam iz jedne imućnije porodice i toga se ne stidim. Meni je otac u nasledstvo ostavio bazenčić koji košta 20.000 evra i to u hali gde sam se nekada bavio proizvodnjom dečijih cipela. Osim toga, bio sam privatnik toliko godina, gradio sam objekte širom Srbije i zaradio dosta", navodi lider Nove Srbije.

Govoreći o tome da u privatnom vlasništvu ima i starački dom a da ga grad Čačak kao opština nema, Ilić kaže da to gradu i nije potrebno jer svi mogu da koriste njegov u kojem su cene jeftine.

"Zgrada u kojoj je sada starački dom trebalo je da bude klinika za srce. Nisu mi dali dozvolu i zato sam otvorio starački dom. Počeo je s radom nedavno, nema pun kapacitet i već sada pravi gubitke. No, nema veze, svi najteži bolesnici smešteni su tu".

Šešelj radi sa DS da me sruši na lokalu

Ilić je rekao i da Demokratska stranka, inicijativom za smenu gradonačelnika Čačka Velimira Stanojevića iz Nove Srbije, vodi kampanju protiv Tomislava Nikolića, a da im u tome pomaže SRS.

"Pomažu im radikali, koji u Čačku razmišljaju da naprave koaliciju sa URS,

SNS za predsednika kandiduje nestranačku ličnost

Govoreći o predstojećim izborima u Srbiji, Velimir Ilić navodi da koalicija okupljena oko SNS ima odličnog kandidata za predsedničke izbore i da će to biti nestranačka ličnost ali nije hteo da otkrije više detalaj o tome dok izbori ne budu raspisani.

Preokretom i DS. To je Šešeljeva naredba da pomažu demokratama, da nas diskredituju kod građana i da nam ometaju kampanju samo da bi se osvetili Tomi. SRS samo glumi opoziciju", ističe Ilić.

Prema njegovim rečima, Šešelj ga je pre izvesnog vremena zvao telefonom i rekao da će ga radikali srušiti na lokalnom nivou ukoliko ne napusti koaliciju okupljenu oko naprednjaka.

"Građani Srbije treba da znaju da, ako glasaju za radikale, direktno glasaju za Borisa Tadića", ističe on pojašnjavajući da su se radikali obavezali da pomažu DS a da zauzvrat Đilas u pojedinim mestima finansira njihovu izbornu kampanju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online