Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 04.03.2012.
11:04
Blic A

Đilas: DS da smeni nesposobne

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da njegova partija mora oštrije da reaguje i skloni ljude koji nisu u stanju da dobro obavljaju svoj posao.

Gradonačelnik Beograda: Dragan Đilas
 

Kao gradonačelnik Beograda, otpustio sam 15 ljudi koji su pozicije dobili kao stranačke ličnosti, a nisu dobro radili, naglasio je Đilas.

"Takav sistem mora da postoji i na nivou republike, gde je bilo onih koji su se časno odnosili prema poslu, ali i onih koji nisu imali kapacitet za taj posao ili su pozicije koristili da bi došli do nekih koristi koje im po zakonu ne pripadaju, kazao je Đilas u intervjuu za današnji Blic.

Đilas je istakao da je velika je greška što takvi nisu smenjivani, ali i da nema čoveka koji nije napravio greške u životu.

"To je ljudski, DS nije mašina. Nju čine ljudi. I među nama ima onih koje narod poštuje i koji dobro rade svoj posao, a imate i ljude za koje građani ne misle da zaslužuju mesta na kojima se nalaze", kazao je Đilas.

Zamenik predsednika DS-a smatra da, pošto nije na mestu premijera Mirka Cvetkovića nije korektno da komentariše koga je iz Vlade trebalo otpustiti i dodaje da će o tome odlučivati, ako "jednoga dana" bude na čelu Vlade.

"Mislim da je nekorektno da komentarišem koga je neko drugi trebalo da smeni. Za razliku od guvernera, ja se bavim onim što ja treba da radim. Verujem da svi građani jako dobro znaju za koga bi trebalo da glasaju. I oni koji su kivni na Vladu i državu znaju ko je u toj državi nešto pokušavao da uradi, ko je odgovorno radio posao, a ko je funkciju zloupotrebio", kazao je Dilas.

Upitan da li, i dalje nije spreman da bude kandidat za premijera sledeće Vlade Đilas odgovara da još nije završio sve poslove u Beogradu.

"Dolazeći na mesto gradonačelnika pre četiri godine, ja sam neke stvari obećao i neke sam poslove započeo. Ti poslovi nisu završeni i ne mogu sada sve to da ostavim iza sebe samo zato što je veća funkcija biti premijer Srbije nego gradonačelnik Beograda", kazao je Đilas.

On smatra da je premijer Mirko Cvetković dobro obavljao svoj posao i da sadašnja Vlada, "ne bi bila dovoljno uspešna ni da je vodi mađioničar Hudini".

Upitan da li će "ispuniti san" svom protivkandidatu za funkciju gradonačelnika Beograda Aleksandru Vučiću i pristati na TV duel Đilas je kratko odgovorio: Ne.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.03.2012. 11:55
kasno lopovcino pa makar krenuo od sebe. ceka vas zasluzena kazna.
Nedelja 04.03.2012. 11:31
jao koji cinizam pa zasta si ti mr.10 posto sposoban pravis neke mostove u Beogradu koji nemaju izlaz sa ove ili one strane pravis najmodernije skole i vrtuice u beogradu a deca u unutrasnjosti idu u poljske veceje kako vas bre nije vise sramota da taj narod vucete za nos srbiji ce biti lakse kad sposobni kao ti odu sramoto
Nedelja 04.03.2012. 11:17
Што мање способних код вас, боље за Србију.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online