Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 02.03.2012.
00:04
Beta A

Tadić: Puno je posla pred Srbijom

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras da će status kandidata otvoriti vrata ekonomskom napretku i prosperitetu Srbije ali da je puno posla pred Srbijom kako bi otpočeli i pregovori o članstvu u EU što je sledeći korak.

Boris Tadić: Moramo da se krećemo ka EU zbog budućnosti naše dece
 

"Građani Srbije podneli su najveći teret sveobuhvatnih reformi naše zemlje kako bi ona postala demokratsko, pravno uređeno društvo u kome se poštuju ljudska i manjinska prava i potvrđuju evropske vrednosti", naglasio je predsednik Srbije čestitajući građanima na kandidaturi.


Tadić je istakao da status kandidata Srbiji donosi pre svega ekonomsku sigurnost jer Srbija sada ima garanciju da je bezbedna za strana ulaganja što omogućava dolazak novih investitora, povećanje broja radnih mesta i većih šansi za posao.


"Ne radi se dakle samo o političkom procesu i integracijama. Status kandidata je garancija sigurnosti za strane kompanije i sa njom raste verovatnoća otvaranja novih radnih mesta, to je šansa i za naše privrednike, mala i srednja preduzeća, za našu poljoprivredu koja nam je veliki adut na tržištu Evropske unije", rekao je Tadić.


On je istakao da je politika "i Evropa i Kosovo" uprkos svim iskušenjima i preprekama prošla međunarodni test i da je uveren da nema druge bolje mogućnost.


"Moramo da brinemo o našim građanima, njihovom životnom standardu, i da braneći naše nacionalne interese doprinosimo politici pomirenja i da se krećemo ka EU zbog budućnosti naše dece", rekao je predsednik Srbije.


Šutanovac: Već nas uvažavaju

Dragan Šutanovac

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je da izjave podrške evropskih zvaničnika i predstavnika država članica Evropske unije Srbiji, prvi konkretni dokaz uvažavanja novog kandidata za članstvo u EU.


"Isti stepen razumevanja ovog procesa, ista energija i entuzijazam je neophodan i u Srbiji da bi naš dalji proces evropske integracije, pre svega zbog unutrašnjih reformi, mogao biti uspešno nastavljen", rekao je Šutanovac u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Radujko: I ekonomski i politički odlična vest

Branko Radujko

Generalni direktor Telekoma Srbije Branko Radujko ocenio je da je dobijanje kandidature za članstvo u EU ekonomski i politički odlična vest. Radujko je istakao da će to doneti "lakšu poziciju srpskoj privredi na evropskom tržištu".


"Što se tiče poslovnog ambijenta i naše ekonomije, treba očekivati lakši pristup finansijskom tržištu i tržištu kapitala", rekao je Radujko, istakvaši da će komunikacija srpske privrede sa svetom će biti olakšana, a treba očekivati i priliv značajnih sredstava iz pretpristupnih fondova EU.

Agencija: Velika šansa za Srbiju

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima pozdravlja odluku o dodeli statusa kandidata Srbiji za članstvo u Evropskoj uniji (EU) ocenjujući da je reč o velikoj šansi za Beograd, i celu Srbiju, koja se mora iskoristiti.


"Ovaj korak približavanja EU, koji građani iščekuju već godinama, hrabri i obavezuje sve aktere koji su odgovorni za proces integracija, da ostanu čvrsto na evropskom putu, da ulože dodatne napore i preuzmu odgovornost kako bi se što pre započeo proces pregovara o članstvu", navodi se u saopštenju Agencije.

POVEZANE VESTI

Petak 02.03.2012. 00:16
Tadić: Puno je posla pred Srbijom KAZI KAD CE BITI POSLA U SRBIJI
Petak 02.03.2012. 02:36
Ma koga briga za to, vazno je da nas "uvazavaju".
Petak 02.03.2012. 06:34
Gospodine Tadicu ja vam neverujem nista i moj Glas i moje familije necete dobiti. Vi ste nasu zemlju izdali i jeftino prodali a narodu opet pricate bajke. Sva vasa izborna obecanja niste ispunili i smatram da je vreme za novo arapsko prolece pocelo u srbiji. Kosovo je Srbija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online