Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 29.02.2012.
18:32
Beta A

Akcizna roba ne može preko Brnjaka i Jarinja

Na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje službenici Euleksa danas su delili letak u kome su putnike obavestili da robi koja podleže akcizama neće biti dozvoljen prolaz, već samo preko Merdara.

Sva roba koja se carini mora da ide preko Merdara

U obaveštenju se navodi da su prelazi Brnjak i Jarinje otvoreni za putnički saobraćaj i za nekomercijalnu robu, a da će roba koja ulazi preko prelaza Brnjak biti poslata na carinski terminal u južnom delu Mitrovice radi plaćanja obaveza i odobravanja uvoza.

"Do daljeg nije dozvoljen ulaz komercijalne robe preko prelaza Jarinje", piše u letku uz naznaku da je cilj tih mera da se procedure pojednostave i pojasne svima.

Navodi se da će se pravila o tretiranju lične i komercijalne robe koja ulazi na Kosovo na prelazima Brnjak i Jarinje primenjivati na isti način kao i na svim drugim prelazima, u skladu sa kosovskim zakonom o carini.

Tako će se primenjivati uredba o dozvoljenim količinama alkohola i duvanskih proizvoda i o dozvoljenim količinama druge robe koja se može pronaći u ličnom prtljagu putnika (pivo, vino, alkoholna pića, parfemi, cigarete i duvanski proizvodi), u vrednosti od 175 evra, uz napomenu da "putnicima mlađima od 17 godina možda neće biti dozvoljen uvoz takve robe".

U letku se navodi da, u slučaju prehrambenih namirnica i druge robe, uvezenih za ličnu i porodičnu potrošnju, koje nisu komercijalnog karaktera biće dozvoljen uvoz uz odobrenje carinskog službenika.

To se odnosi na, na primer, paradajz, krompir, ostalo povrće, namirnice u konzervama, hleb, mleko, male količine mesnih proizvoda, nekomercijalne male količine materijala za izgradnju u domaćinstvima za ličnu upotrebu (cigle, drva, gipsane ploče i alate, nameštaj i ostali uređaji za domaćinstvo).

"Redovan ili učestali uvoz malih količina uređaja za domaćinstvo i građevinskog materijala može biti tretiran kao komercijalni uvoz i takva robe će biti upućena na carinski terminal u južnoj Mitrovici radi naplate poreza na uvoz robe ili može biti odbijen uvoz takve robe", stoji kao upozorenje na kraju letka.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.02.2012. 19:00
Molim lepo. Nisu li ovo pravila koja vaze za svaku suverenu zemlju i pri prelazu svake medjunarodne granice? Ima li iko od novinara m***** i upita izdajnickog predsednika sta ovo znaci? Da li ovo nije prava granica jedne nezavisne zemlje?
Sreda 29.02.2012. 19:14
Nisu problem albanci sada su veci problem srbi koji bolje cuvaju Kosovo od samih albanaca. sa tacijem se i mozete dogovoriti ali sta ce te sa cvetkovicima, petrovicima,trajkovicima, nojkicima, stojanovicima, kojih je svaki dan sve vise i vise. Predlazem da i njima umaticnim sluzbama, stavimo po jednu zvezdicu na prezimenu
Sreda 29.02.2012. 19:53
"I Kosovo i EU".Zlocin za Izdaj sopstvenog naroda i drzave ce kat-tad biti procesuiran.Zlocin protiv sopstvenog naroda je kao ruzan san, ali u nasoj Tadiciji je to java.Tadica treba osuditi na 1244 godine zatvora, iako se plasim da sa tom kaznom nebi bio pomilovan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online