Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 29.02.2012.
14:50
Beta A

Odbor za KiM: Izbori na Kosmetu moraju da se održe

Članovi skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju ocenili su da se lokalni izbori moraju održati na Kosovu i da je pitanje izbora pitanje opstanka Srba na Kosovu.

Članovi Odbora za KiM saglasni da izbori na Kosmetu moraju da se održe
 

Poslanici opozicije su tako reagovali na izjavu predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović da je u njenoj nadležnosti raspisivanje, ali ne i održavanje lokalnih izbora na Kosovu, i ponovila da je to delikatno pitanje.

"Neizlazak na izbore je sigurna smrt za sve Srbe sa Kosova i Metohije", kazao je član odbora iz Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić rekao je da izbori moraju biti održani na teritoriji Kosova i da mogu da se održe.

"Ako ih raspišete, morate da ih održite", poručio je Samardžić.

Član odbora iz Srpske napredne stranke Borislav Pelević izrazio je bojazan da će lokalni izbori na Kosovu biti raspisani, ali da neće biti održani pod izgovorom da se za to nisu stekli uslovi i zatražio da se na Kosovu raspišu i pokrajinski izbori.

Odgovarajući na pitanja članova odbora iz opozicionih stranaka, predsednika Skupštine Slavica Đukić-Dejanović je navela da treba uvažiti realnu situaciju na Kosovu. Ona je rekla da do sadašnje situacije nije došlo preko noći i da su pravne okolnosti menjale atmosferu na Kosovu.

Zamenik predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Dejan Radenković iz Socijalističke partije Srbije kazao je da je za održavanje izbora na Kosovu potreban kompromis s međunarodnom zajednicom, podsećajući da je pokrajina pod međunarodnim protektoratom.

"Šta ako neko ko upravlja, ne dozvoli održavanje izbora. Ko to može da održi izbore, ako to neko ne da", upitao je Radenković i istakao neophodnost postizanja kompromisa s međunarodnom zajednicom o pitanju izbora.

Sednici odbora, iako su bili pozvani, nisu prisustvovali ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milna Marković. Oni su obavestili odbor da ne mogu da prisustvuju današnjoj sednici, zbog ranije zakazanih obaveza.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.02.2012. 16:50
Vlast ce na sve nacine pokusati da izvrsi opstrukciju, ali zato Srbi moraju da istraju. Okupatorima ce biti tesko da nadju opravdanje za neodrzavanje izbora jer oni promovisu "demokratiju", tako da ce kljucnu ulogu opet odigrati izdajnicki rezim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online