Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 29.02.2012.
14:12
Beta A

SRS predala potpise građana protiv EU

Srpska radikalna stranka (SRS) boriće se na svaki način da spreči ulazak Srbije u Evropsku uniju (EU), poručili su danas članovi SRS-a ispred Predsedništva Srbije gde su predali više od 200.000 potpisa građana Srbije koji su protiv EU.

Oko stotinu članova te stranke okupilo se u podne ispred zgrade Predsedništva s namerom da predaju više od 200.000 potpisa prikupljanih oko sedam nedelja u okviru peticije "Srbija neće u EU".

Oni su ispred Predsedništva, koje je obezbeđivao veliki broj policajaca, nosili slike lidera radikala Vojislava Šešelja kome se sudi u Haškom tribunalu, kao i transparente na kojima je pisalo "Tadiću, izdao si Srbe i Srbiju" i "Tadiću, odrekao si se Kosova i Metohije".

"Ovo je samo jedan mali broj građana Srbije koji shvataju da je EU za Srbiju katastrofalno rešenje i da će nas to jako skupo koštati", rekao je novinarima potpredsednik SRS Dragan Todorović.

Prema njegovim rečima, "samo" od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbija na carinama svake godine izgubi preko 350 miliona evra.

Todorović je ocenio da je sporazum s Prištinom o regionalnom predstavljanju Kosova "potpuna veleizdaja" jer je omogućio da Kosovo i Metohija "de fakto i de jure postane nezavisna država".

"Priča o zvezdici i o našoj pobedi potpuno je bespredmetna, ima samo nameru da obmane građane Srbije", naveo je Todorović.

On je kazao da gradajni Srbije ne žele u EU zato što je EU u poslednjih 20 i vise godina učinila sve da razbije SFRJ, SRJ, a sada Srbiju, i da će, kako je istakao, i Vojvodina, kao i Crna Gora dok je bila u zajednici za Srbijom, "krenuti u putem nezavisnosti".

"Nije dovoljno to što nas EU ne želi, nego i mi njima treba da kažemo da ne želimo u EU koja nam otima Kosovo i Metohiju i koja je bacila oko na neke teritorije i neće da se smiri dok se ne uništi srpski narod i Srbija", ocenio je funkcioner SRS-a Zoran Krasić.

Prema njegovim rečima, evroatlantski put predstavlja put "samoubistva srpskog naroda".

"Prošlo je vreme medijskih manipulacija, propagandnih trikova tipa 'i Kosovo i EU'. To je nemoguće. Boris Tadić mora da odgovara za ove akte veleizdaje", istakao je Krasić.

Sreda 29.02.2012. 14:42
Ako smo demokratska zemlja mora se raspisati referendum o tako bitnom pitanju.Eto,posto ce uskoro izbori neka bude jos jedan listic sa tim pitanjem..radi manjih troskova.... Ali bilo bi sjajno da sa tv-a vise ne sire pricu samo jedne strane..te koja je za ulazak u EU,vec i da se cuju razne druge opcije---.
Sreda 29.02.2012. 15:59
Ma picke su i radikali, kriju se iza lika Seselja, glume neko Srpstvo da nisu mozda isli ginuti kad se ratovalo, da nisu svoju djecu slali u rat jesu al u kurcu grasku. A nema vecih Srba od njih!
Sreda 29.02.2012. 16:27
Sve same cinjenice. Svaka cast.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online