Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 25.02.2012.
19:13
Srna A

Dačić: Hapsićemo pripadnike KPS-a

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da su kod Gnjilana uhapšena četvorica radnika MUP-a Srbije i još jedna osoba, i ocenio da je reč o provokaciji Prištine. Dačić je najavio "recipročne mere", ukoliko situacija ne bude razjašnjena u roku od 48 časova.

Biće još ovakvih provokacija: Ivica Dačić

On je precizirao da uhapšeni radnici MUP-a žive kod Gnjilana, a rade u Vranju, dok je u kontekstu recipročnih mera pomenuo pripadnike Kosovske policijske službe (KPS) koji žive u Raškoj, Nišu, Vranju, a učestvovali su u akcijama zauzimanja administrativnih prelaza, prenose beogradski mediji.

"Srbija tada nije preduzimala nikakve represivne mere prema tim pripadnicima. Naši pripadnici ne rade na Kosovu i Metohiji, to što neko tamo živi, a rade u Vranju, nije nikakav razlog za lišavanje slobode", rekao je Dačić.

Podsetivši da su 1999. godine, na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Kumanovskog sporazuma, srpske policijske uprave izmeštene sa Kosova i Metohije i da se, na primer, policijska uprava Gnjilane nalazi u Vranju, Dačić je rekao da je ista situacija i u KPS-u i da ima Srba koji putuju iz Raške, Niša i Vranja da bi radili u toj policijskoj službi.

On je akciju jedinice Rosu označio kao još jednu provokaciju prištinskih vlasti, koja može destabilizovati sve što je dogovoreno u Briselu.

"Apelujemo da se sprovede potpuna istraga i uhapšeni puste, jer ne postoji nikakav pravni osnov da neko bude uhapšen zato što na teritoriji centralne Srbije radi u policijskim upravama koje pokrivaju i neke opštine na Kosovu, kako je to bilo i pre 1999. godine", rekao je Dačić.

On je istakao da je očigledno da prištinskim vlastima ne odgovara kada se postižu dogovori, a naročito kada su ti dogovori suprotni onome što su izjavljivali, kada je evidentno da će Kosovo biti predstavljeno asimetrično u regionalnim telima u odnosu na neke druge učesnike, i uz jasnu naznaku da je to na osnovu Rezolucije 1244.

Dačić je izrazio uverenje da će i u narednim danima biti sličnih prvokacija, usmerenih na destabilizaciju stanja i rušenje svih postignutih dogovora, što je u skladu sa pismom koje je Priština poslala zemljama članicama EU, a u kojem poziva EU da ne da Srbiji status kandidata za članstvo.

POVEZANE VESTI

Subota 25.02.2012. 19:26
A ni reci o vezanom detetu od 6 godina i pretucenom starcu? Jel ti smatras da ti je posao samo zastita policije? SRAM VAS BILO.
Subota 25.02.2012. 19:26
Ako sam dobro shvatio Dacic ce hapsiti SRBE koji rade u KPS policiji . Eto prilike da oni maskirani razbojnici sa Jarinja prosetaju patike.
Subota 25.02.2012. 20:26
Eto dokaz koliko se siptarija boji srba da su i udjetetu vidjeli prjetnju pa mu vezali ruke..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online